Kausi käyntiin keskiviikkona – ”Kiva on lähteä pelaamaan vihdoin ja viimein”

Pitkä odotus päättyy keskiviikkona, kun Joensuun Maila kohtaa Kerubi Stadionilla Haminan Palloilijat.

Kauden avausottelu oli alun perin määrä pelata Haminassa, mutta Kymenlaakson koronatilanne siirsi ottelun Joensuuhun. Näin ollen uudistunut JoMa pääsee esittäytymään kotiyleisölle muutamaa päivää alkuperäistä suunnitelmaa aiemmin!

– Kiva on lähteä pelaamaan vihdoin ja viimein. Kauan tässä odotettu, että pääsemme taistelemaan pisteistä. Hyvä harjoituskausi ja hyvät harjoitusottelut antavat luottoa omaan sekä joukkueen tekemiseen, kommentoi JoMan lukkari Ville Väliaho.

Keskiviikon vastustaja Haminan Palloilijat nousi viime syksynä Superpesikseen kaadettuaan nousukarsinnoissa Oulun Lipon. Haminalaisten edellinen visiitti Superpesiksessä nähtiin kaudella 2018.

Haminanan Palloilijat oli syksyn siirtomarkkinoilla varsin aktiivisia ja oranssipaitoihin siirtyivät Sasu Toikka, Teemu Rouhiainen, Kimmo Lukkari, Jani Ahonen ja Ville Kotro. Hankinnoista Toikkaa ei nähdä vielä tositoimissa, sillä mies toipuu vielä viime syksyn loukkaantumisesta.

– Muutaman heidän pelinsä olen tässä katsonut ja kyllähän heillä on vahvoja pelaajia pienillä numeroilla. Saamme kyllä täyden päivätyön tehdä keskiviikkona, että pisteet jäävät Kerubi Stadionille, näki Väliaho.

Joensuun Mailan harjoituskausi on sujunut suunnitelmien mukaan. Joukkue pelasi toukokuussa kolme harjoitusottelua, joista jokaisesta irtosi voitto.

– Uskon, että meidän oma rutiinimme ja taitotaso on niin korkealla, että sellainen kliseinen oma hyvä peli riittää.

Väliaho nostaa JoMan riveistä esiin Samuel Tirkkosen, joka on ottanut talven aikana suuria harppauksia pelillisellä puolella.

– Samppa on ennakkoluulottomasti ottanut koko ajan isompaa ja isompaa roolia. Hienoa nähdä nuoren miehen hienoja otteita kentällä.

Mutta mitä huippulukkari itse lupaa tarjota keskiviikkona kotiyleisölle?

– Näyttäviä lukkarisuorituksia ja tunnetta, Väliaho päätti hymyssä suin.

Joensuun Mailan ja Haminan Palloilijoiden välinen kauden avausmatsi käynnistyy Kerubi Stadionilla klo 18.00. Ensimmäisiin otteluihin mahtuu enimmillään 1750 katsojaa. Toimi siis nopeasti ja osta lippusi ennakkoon tästä linkistä!