Veto vahvempi Bolt Stadionilla – ”Kaveri oli jäätävä mailassa”

1–0 (5–5, 4–10)-voiton myötä Vimpelin Veto siirtyi välieräsarjassa 2–0-johtoon.

Kolea ja pilvinen keskiviikkoilta keräsi Bolt Stadionille 2212-päisen yleisön seuraamaan Joensuun Mailan ja Vimpelin Vedon välistä toista välieräkamppailua. Ottelun avausjakso tarjosi viihdyttävän väännön ja juoksuja yhteensä kymmenen kappaletta.

Juoksutehtailun aloitti vierailija Vimpeli ensimmäisessä vuoroparissa Janne Mäkelän toimesta. JoMa polkaisi toisessa vuoroparissa 2–1-johtoon Patrik Wahlstenin ja Kasperi Hämäläisen toimesta. Tasoittavalla vuorolla Mäkelä sivalsi Vedon tasalukemiin.

Kolmas vuoropari ei juoksuja tarjonnut, mutta neljännessä nähtiin kolme juoksua molemmin puolin. Aloittavalla vuorolla JoMa iski itsensä kiinni jaksovoitoon, kun Juho Toivola tälläsi 3–2-juoksun ja Topi Hurskainen sivalsi Wahlstenin ja Toivolan kotipesään vieden kotijoukkueen 5–2-johtoon. Kovassa lyöntivireessä ollut Veto kimmersi kuitenkin itsensä rinnalle, kun Jukka-Pekka Vainionpää, Matias Rinta-aho ja Mäkelä onnistuivat juoksujen lyönnissä.

Toinen jakso puolestaan tarjosi melko yksipuoleisen näytöksen, josta vastasi Vimpelin Veto. Kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa vierailijat menivät 3–0-johtoon, mihin JoMa vielä onnistui vastaamaan kahdella kavennusjuoksulla Toivolan ja Hurskaisen toimesta.

Kolmas vuoropari oli JoMalle murheellinen, kun ensin Mäkelä onnistui kahdesti. Kaksi seuraavaa juoksua Vedolle tarjoili JoMan ulkokenttä kakkospesältä oli lentäneen harhaheiton myötä ja taululla oli vierasjoukkueen 2–7-johtolukemat.

– Kaveri oli jäätävä mailassa. Läheltä piti -tilanteita jäi tulematta. Itsekin olimme tässä pelissä läsnä ja halukkaita. Kyllä mekin onnistuimme, mutta tänään tulimme maaliin toisena, kommentoi JoMan pelinjohtaja Mikko Huotari.

Veto vei jakson lopulta numeroin 4–10.

Ottelusarjan kolmas kohtaaminen pelataan perjantaina Vimpelin Saarikentällä. Mikäli JoMa voittaa perjantaina, pelataan ottelusarjan neljäs kamppailu sunnuntaina 4. syyskuuta kello 16.00 alkaen Bolt Stadionilla.

business joensuun lehdistötilaisuus

karelia magneetin kuvakooste