JoMa taipui Tahkolle supervuoroparissa – ”Jäi paljon hyvää opittavaa ja kehitettävää”

Joensuun Maila koki kauden avaustappion, kun Hyvinkään Tahko käänsi ottelun itselleen supervuoroparin jälkeen numeroin 1-2 (4-2, 8-11, 0-1).

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä ja ensimmäisiä juoksuja saatiin odotella kolmanteen vuoropariin saakka, jossa Topi Hurskainen puhkaisi ykköstilanteessa Tahkon ulkokentän kakkospuolelta. Kotiin riensi Samuel Tirkkonen ja perään Hurskainen pääsi juhlimaan kesän ensimmäistä kunnaria. Joensuulaisten vahva sisävuoro jatkui, kun Aleksi Rautiainen iski pallon läpi kolmospuolelta kahden juoksun arvoisesti vieden JoMan 4-0-johtoon.

Tahko sai omaa sisäpeliään auki kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun Juha Korhonen ja Teemu Nikkanen onnistuivat. Tämän jälkeen joensuulaiset onnistuivat ulkopelissä eikä avausjaksolla enää lisäjuoksuja nähty.

Lyöntiralli päälle toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso tarjosi joensuulaisyleisölle läpilyöntejä ja yhteensä 19 juoksua. Heti ensimmäisessä vuorossa vierailija Tahko karkasi 0-3-johtoon, mutta JoMa tuli tasoittava vuorolla tasoihin.

Toisessa vuoroparissa Tahko pääsi kuskin paikalle kahdella onnistumisella, mutta jälleen JoMa vastasi vahvasti. Iiro Kuosa iski pallon kolmoskoppari Nikkasen yli yhden juoksun sekä kunnarin arvoisesti.

– Tulimme toisella jaksolla pari kertaa tasoihin, mutta siinä tuli sitten taktisesti huonoa pelinjohtoa. Se hetki jäi siinä käyttämättä, kommentoi JoMan pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuorossa, jossa hyvinkääläiset painelivat 5-10-johtoon. Kalle-Tapio Huusko kakkospuolen kumura pomppasi koppari Hurskaisen ylitse ja tuloksena oli kaksi tavallista juoksua ja kunnari perään. Juha Korhonen ja Patrik Vartama vastasivat kahdesta lisäjuoksusta.

Lopulta toinen jakso kirjattiin vierailijoille numeroin 8-11.

– Paljon tapahtumia, paljon juoksuja ja paljon parannettavaa. Jäi sellainen kuva, että teimme pelin vanhetessa virheitä ja kommunikaatio ei kulkenut.

Ratkaisu supervuoroparissa

Tahko avasi supervuoroparin sisävuorolla, jossa kahden palon ajolähtötilanteeseen lyömään asteli Kristian Malikine. Kakkospuolelle suunnattu pussinpohjalyönti tuotti tulosta ja kotiin ennätti Ville Vierimaa. JoMan hyökkäys jäi supervuorossa vajaaksi, eikä kotijoukkue päässyt yrittämään kotiuttamista kertaakaan.

– Tänään ei onnistuttu peliä kääntämään. Tunnetila saatiin pidettyä hyvänä ja supervuoroa lähdimme pelaamaan rohkeasti ulkona, emmekä jääneet telineisiin. Supervuorossa toki täytyisi sitten itse onnistua. Tästä jäi paljon hyvää opittavaa ja kehitettävää, päätti Korhonen.

Joensuun Maila pelaa seuraavan ottelun perjantaina Tampereella Manse PP:n vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 17.6. ja tuolloin vastaan asettuu Sotkamon Jymy. Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa sekä Joensuun Mailan toimistolla.