Paikalliskamppailun huumaa Kerubi Stadionilla – ”Hienoa näitä on pelata"

Kauden 2021 runkosarjassa pelataan vain kaksi paikallisottelua JoMan ja KiPan välillä.

Kerubi Stadionilla on vietetty viikon mittaista taukoa miesten Superpesis-otteluiden osalta, kun Joensuun Mailan pelikalenteri on osoittanut vierasreissujen suuntaan. Paluu kotiyleisön eteen nähdään kuitenkin sunnuntaina, kun JoMa kohtaa Kiteen Pallon kello 17 alkavassa ottelussa.

Joensuun Mailan peli-ilme parani perjantaina Kouvolassa, vaikka joukkue taipuikin supervuoroparissa sarjakärki KPL:lle lukemin 2-1 (1-0, 1-3, 1-0).

– Hyvä valmistautuminen pitää hyvän ilmeen myös sunnuntaina. Pelissä meidän täytyy pysyä optimistisina ja nähdä mahdollisuuksia jokaisessa tilanteessa. Pelataan toinen toisillemme ja tehdään kaikki mahdollinen apu toisten eteen, kommentoi Joensuun Mailan kapteeni Aleksi Rautiainen.

Kokenut JoMa-kapteeni on päässyt pelaamaan vuosien saatossa paikallisotteluja niin JoMan kuin KiPan paidassa.

– Usemmalla pelaajalla puolin ja toisin on taustaa molemmista joukkueista. Näissä peleissä on aina paljon yleisöä ja tunnelma on sen mukainen. Ei tähän peliin sen suurempaa extra-latausta ole, sillä oma peli on se tärkein mittari.

– Toki nyt on hieman erilainen tilanne, kun pelataan vain kahdesti KiPan kanssa vastakkain. Hienoa näitä on pelata.

Kiteen Pallo majailee sarjataulukossa sijalla 11 ja Joensuun Maila sijalla 7. Molemmille joukkueille voitto ja oman pistekeskiarvon tulisi tarpeeseen.

– Kova vastustaja se KiPa on. Laaja rintama heillä on, mutta ehkä hieman vähemmän jalkoja. Yleisön kannattaa seurata meidän ulkopelimme ja Kiteen kärkimiehen Elmeri Purmosen välistä vääntöä. Totta kai lukkarit Ville Väliaho ja Jesse Eskelinen kannattaa laittaa myös seurataan sunnuntaina, päätti Rautiainen.

Tiesitkö tämän JoMa-KiPa-paikallisotteluista?