Markku Hylkilä Joensuun Mailan pelinjohtajaksi – ”Meillä tulee olemaan fyysisyyttä, pelitaitoa ja varmuutta”

Joensuun Maila ja Markku Hylkilä allekirjoittivat 1+1-vuotisen pelinjohtajasopimuksen.

Joensuun Mailan pelinjohtajana kolme edellistä kautta toimineen Mikko Huotarin sopimus päättyi kuluneen kauden loppuun ja mies väistyy pelinjohtotehtävistä.

– Mikon kolmivuotinen projekti tuli päätökseen ja alusta alkaen oli selvää, että pelinjohtotehtävät päättyvät tähän syksyyn. Vaikka viimeisten vuosien tulos ei ollut sitä mitä yhdessä lähdettiin hakemaan, menimme monessa asiassa eteenpäin. Iso kiitos Mikolle sitoutumisesta Joensuun Mailaan ja panoksesta joensuulaiselle pesäpallolle, kommentoi Super-JoMa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Joni Nousiainen.

Uusi aikakausi joensuulaisessa pesäpalloilussa käynnistyy Markku Hylkilän, 45, johdolla.

– ”Maken” paluu pesiksen pariin on loistava asia JoMalle, mutta myös koko pesikselle. Liekki saatiin roihahtamaan nopeasti ja on selvää, että hänestä saadaan motivoitunut tekijä tekemään muutosta. ”Make” tuo mukanaan varmasti kovan vaatimustason, kun lähdemme taistelemaan JoMan takaisin syksyn peleihin, Nousiainen taustoitti.

1+1-vuotisen pelinjohtajasopimuksen kirjoittanut Hylkilä saapuu Joensuun Mailaan täynnä intoa.

– Kun tulee kahden vuoden sapatilta huippuorganisaatioon, pääsee tekemään lahjakkaiden urheilijoiden kanssa hommia ja tavoittelemaan menestystä, niin tästä miehestä ei kyllä intoa puutu, iloitsi Hylkilä.

Hylkilä toimi viimeisimmässä valmentajapestissään kaudet 2021 ja 2022 Oulun Lipon pelinjohtajana Ykköspesiksessä. Superpesiksessä mies johti Vimpelin Vedon peliä vuosina 2019 ja 2020.

Mittavalla pelaajaurallaan mies edusti Joensuun Mailaa seuran Superpesis-taipaleen alkutaipaleella vuosina 2004–2009. Miehen palkintokaapista löytyy kolme SM-kultaa ja yksi SM-hopea Sotkamon Jymyn paidasta 2000-luvun alusta. Pelaajauransa mies lopetti kauden 2014 päätteeksi ja siirtyi valmennustehtäviin.

– Pesäpallo on ollut iso osa elämääni vuodesta 1986 lähtien ja koen, että kaksi viimeistä vuotta ilman pesäpalloa ovat tehneet hyvää. Olen saanut paljon uusia näkökulmia asioihin ja huomannut, että elämää voi elää myös ilman pesistä keskittyen perheeseen, työelämään ja kuntoiluun.

– Olen samalla löytänyt pesäpalloa kohtaan sopivanlaista perspektiiviä. Tämä on positiivinen intohimon asia ja koen, että pystyn antamaan tälle joukkueelle sekä organisaatiolle parhaan version itsestäni, Hylkilä jatkoi.

Kahdella edellisellä kaudella Joensuun Mailan tie on noussut pystyyn puolivälierissä. Hylkilä näkee selkeänä kehityskohtana ulkopelin, jonka parissa joukkue alkaa tekemään töitä talvikaudella.

– Vaikka sisäpeli oli loistokasta ja loppusijoitus on kuudes, niin asioita yhteen laskemalla on helppo päätellä, että menestyksettömyyden syy oli ulkopelissä. Teemme ulkopelistä menestymiselle kivijalan ja haluan, että meidät koetaan ja nähdään ensi kesänä viheliäisenä ulkopelijoukkueena.

– Meillä tulee olemaan fyysisyyttä, pelitaitoa ja varmuutta siihen, että teemme vastustajan pelaamisen vaikeaksi meitä vastaan, lupaa Hylkilä.

Hylkilä on aloittanut jo tulevan sesongin suunnittelun yhdessä fysiikkavalmentaja Teemu Leppämäen kanssa.

– Kaikki tämänhetkiset sopimuspelaajat ovat jo aloittaneet harjoittelun omatoimijaksolla ja teemme tällä hetkellä suunnitelmaa talvikaudelle. Lokakuun viimeisellä viikolla avaamme homman sitten virallisesti yhdessä, avasi Hylkilä.

Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on loppusuoralla ja viimeiset palaset loksahtelevat kohdalleen seuraavien viikkojen aikana.

– Seura käy vielä pelaajaneuvotteluja. Lisäksi on tärkeää, että saamme osaavan ja laajan valmennustiimin tähän ympärille, päätti Hylkilä.

"Uusi aikakausi alkaa nyt – aletaan hommiin!"

ajankohtaista

Samuel Tirkkoselle 1+1-vuotinen jatkosopimus – "Erinomaiset fiilikset jatkosta Joensuussa"

Joensuun Mailan kasvatti Samuel Tirkkonen nähdään JoMa-paidassa myös kaudella 2025. Jatkosopimus sisältää option kaudesta 2026.

Lue lisää

JoMa-kapteeni Konsta Kettuselle kaksivuotinen jatkosopimus!

Joensuun Maila ja Konsta Kettunen ovat solmineet jatkosopimuksen, joka ulottuu syksyyn 2026.

Lue lisää