Hylkilä ja Lomu JoMan valmennukseen

Joensuun Mailan miesten edustusjoukkueen valmennustiimi vahvistuu Mikko Hylkilällä ja Henri Lomulla.

Pelinjohtaja Mikko Huotarin ja Sami Österlundin valmennusosasto täydentyy Mikko Hylkilällä ja Henri Lomulla. Hylkilän sopimus on kaksi- ja Lomun pesti yksivuotinen.

– Valmentaminen on yhteistyötä, jossa erilaiset persoonat ja vahvuusalueet pitää saada täydentämään parhaiten toisiansa. Perusteelliset keskustelut ovat varmistaneet, että Mikon ja Henrin tahtotila on tapissa auttaa pelaajia ja sitä kautta joukkueen parasta, pelinjohtaja Mikko Huotari kommentoi.

Hylkilä on pitkän linjan pesismies ja hänellä on taustaa myös Joensuun Mailasta ensin pelaajana vuosilta 2004–2007 ja pelinjohtajana 2007–2009. Tämän jälkeen reisjärveläinen on johtanut peliä myös Kouvolan Pallonlyöjissä ja Seinäjoen JymyJusseissa.

– Mikon rooli muodostuu laji- ja katsomovalmennuksen ympärille. Hän tekee tilastointia sisä- ja ulkopelaamisesta ja kerää sieltä dataa joukkueelle. Talviharjoittelussa Mikko suunnittelee ulkopelaamiseen liittyviä harjoitteita ja osallistuu joukkueen leiriviikonloppuihin.

Henri Lomu on joensuulainen fysioterapeutti ja valmentaja, joka on työskennellyt JoMan miesten edustusjoukkueen parissa vuodesta 2015. Lomu valmentaa JoMan lisäksi myös koripalloseura Kataja Basketin miesten edustusjoukkuetta.

– Henri vastaa joukkueen fyysisestä harjoittelusta ja juoksuvalmentamisesta. Hän tekee joukkueelle harjoitusohjelmat ja johtaa fysiikka- ja juoksuharjoituksia yhdessä muiden valmentajien kanssa. Henriltä saamme tarvittavat neuvot ja käsittelyt myös fysioterapiaan.