JoMa kukisti KiPan tammikuun tasonmittauksessa

Joensuun Maila nappasi makoisan 2-0 (8-1, 1-0) –voiton vuoden ensimmäisestä pesäpallo-ottelusta.

Pesäpallovuosi 2021 käynnistyi perjantai-iltana perinteeksi muodostuneella tammikuun tasonmittaus -kamppailulla Joensuun Mailan ja Kiteen Pallon välillä. Koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä pelatussa kamppailussa joensuulaiset ottivat komennon heti ensimmäisessä vuoroparissa. Ensin vapaataipaleen turvin kotiin hölkkäili Konsta Piironen ja tämän jälkeen jokeripaidassa esiintynyt Henri Litmanen sivalsi JoMan 2-0-johtoon. KiPa hyökkäsi tasoittavalle vuorolle ja onnistui kavennusjuoksussa, kun Lassi Vasarainen niittasi pallon kakkosjatkeelle vastustamattomasti.

Tämän jälkeen kentällä nähtiin varsin yksipuolinen show, kun Joensuun Maila painoi kaasun pohjaan ja polkaisi toisessa vuoroparissa 5-1-johtoon. Juoksuen lyömisessä onnistuivat Patrik Wahlsten, Kasperi Hämäläinen ja Litmanen.

Joensuulaiset tylsyttivät Kiteen kärjen kerta toisensa jälkeen, eikä vierasjoukkue onnistunut juoksuja iskemään. JoMa takoi tulostaululle tylyt 8-1-lukemat, kun neljännessä vuoroparissa Wahlsten, Litmanen ja Mikko Kemppainen onnistuivat.

–Oli sellainen tunne, että olimme pesispelissä. Oli ääntä ja energiaa sekä hyvää keskittymistä, pohti pelinjohtaja Mikko Korhonen ottelun jälkeen.

Ottelun toinen jakso ei tarjonnut kuin yhden ainoan juoksun, kun Wahlsten takoi kakkossauman puhki toisessa vuoroparissa.

–Fiilis on hyvä. Tämä oli tämä joukkueen ensimmäinen yhteinen kokemus pelikentällä. Tavoitteena totta kai oli voitto, mutta meidän omin ehdoin. Teemoitimme, painotimme ja oli lupa tehdä asioita ja ne kyllä toteutuvat hyvällä tavalla, päätti Korhonen.

Joensuun Maila pelaa viikonlopun toisen harjoitusottelun sunnuntaina Joensuu Areenassa. Tuolloin vastaan asettuu viime syksyn finalisti Kouvolan Pallonlyöjät. Ottelu alkaa klo 15.45 ja se on katsottavissa Ruutu Urheilun sekä Sanomalehti Karjalaisen kautta suorana lähetyksenä.

JOMA TV: Pelinjohtaja Mikko Korhosen mietteet tammikuun tasonmittauksesta