Veto oli tyly vieras – "Kolikon toista puolta saatiin tälle päivälle"

Vimpelin Veto oli torstaina tyly vieras Kerubi Stadionilla. Vierailijat hakivat kolme sarjapistettä numeroin 0-2 (0-4, 4-10).

1799 silmäparia oli saapunut seuraamaan Joensuun Mailan ja Vimpelin Vedon välistä pistekamppailua Kerubi Stadionille torstai-iltana. Kentällä nähtiin kuitenkin melko yksipuolinen kamppailu, kun vierailijat saivat hurjan lyöntirallin päälle.

Ottelun avausjaksolla molemmat joukkueet rakentelivat tehokkaasti tilanteita, mutta vain vierailijat onnistuivat. Kolmannessa vuoroparissa käynnistyi Vedon juoksujen takominen, kun Janne Mäkelä, Tuomo Lönnmark ja Lauri Vihriälä onnistuivat.

JoMan kotiutukset takkusivat pahasti, eikä kotiyleisö avausjaksolla kotijoukkueen lyömiä juoksuja päässyt ihastelemaan.

Kun Veto onnistui vielä kertaalleen neljännessä vuorossa, kirjattiin avausjakso vimpeliläisille lukemin 0-4.

– Kolikon toista puolta saatiin tälle päivälle. Peli-ilme tiistaina ja peli-ilme torstaina, niissä oli aika iso ero. Pelin alussa oli omat hetkensä. Oli ihan kiva, että siinä oli ehkä hieman ylilataustakin. Varmasti joukkue parhaansa yritti ja halusi näyttää, mutta siinä on se toinenkin reuna ja ratkaisut eivät sitten kovin hyviä olleet ensimmäisellä jaksolla, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Toisella jaksolla vierailijat menivät menojaan heti ensimmäisessä vuoroparissa. Veto sai hurjan lyöntirumban päälle ja JoMa joutui lähtemään takaa-ajoon 0-6-tappioasemasta.

– Jäätävän Vimpelin peliotteita, kun on seuraillut, niin silloin kun pesukoneen mankelointivaihde sattuu päälle, niin on vaikea uskoa, että tänään pelin kolmostilanteet ovat tasan ja sitten otetaan tuollainen turpasauna.

Ville Väliahon kavennus 1-6:een oli laiha lohtu joensuulaisille, kun puolestaan Vimpeli lisäsi kaasua jokaisessa sisävuorossaan.

2-10-tappioasemassa JoMa löysi vielä sisäpeliinsä virtaa, kun Patrik Wahlsten takoi JoMalle kaksi kavennusjuoksua. Tämän jälkeen kentällä nähtiin illan ikävin tilanne, kun kokoonpanoon palannut Antti Hartikainen loukkasi jalkansa etenemistilanteessa. Mies poistui kentältä ambulanssikyydillä saamaan jatkohoitoa.

– Erikoinen peli ja erikoiseksi olisi voinut jäädä pelkkä tulos, mutta lopussa tuli sitten aika iso koukku keskivartaloon Hartikaisen loukkaantumisen myötä. Lopussa saatiin vähän virettä päälle, mutta se kyllä sekunnissa sitten kaikkosi. Tämä oli surullinen pesispäivä.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran lauantaina 14.8. Kerubi Stadionilla Kankaanpään Mailaa vastaan. Ottelu on tämän kauden JomaVastuu-hyväntekeväisyysottelu ja tapahtumaan on yleisöllä vapaa sisäänpääsy. Ottelu käynnistyy lauantaina klo 17.00.

Business joensuun lehdistötilaisuus

Visit joensuun kuvakooste