Takaisin voittokantaan Imatralla – ”Lyönti oli hyvin keskirisussa”

Joensuun Maila haki Imatralta täydet kolme sarjapistettä, kun Imatran Pallo-Veikot kaatui lukemin 0-2 (1-2, 0-9).

Kurssia voitolliseksi kääntämään lähtenyt joensuulaisjoukkue hyökkäsi otteluun vahvasti ja juoksuhanat aukesivat avausjakson toisessa vuoroparissa. Ajolähtötilanteeseen lyömään astellut Patrik Wahlsten puhkaisi kakkossauman ja kotiin juoksi jokerina pelannut Kasperi Hämäläinen.

Joensuulaisten 0-1-johdossa edettiin aina neljänteen vuoropariin, jossa sama kaksikko vastasi JoMan toisesta juoksusta. Wahlsten painoi pallon jälleen kakkossaumaan, jossa pallo pallo poltti ulkopelaajan räpylässä ja Hämäläinen pääsi karkaamaan kotiin.

IPV sai oman sisäpelihyökkäyksen kunnolla päälle neljännen tasoittavalla. Juho Toivolan näpy ykkösrajaan toi kotijoukkueen juoksun päähän, mutta tämän jälkeen joensuulaisten räpylä piti ja jaksovoitto kirjattiin JoMalle numeroin 1-2.

– Tavoitteemme oli onnistua nollatilanteessa ja siinä taidettiin onnistua hyvin. Ensimmäisellä jaksolla pelasimme sisäpelissä pienellä riskillä ja emme lähteneet oikaisemaan lyöntijärjestystä. Tilanteet meinasivat mennä väärille miehille, kommentoi Joensuun Mailan pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Ketsuppipullo auki toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso oli joensuulaisten näytöstä. JoMa paineli heti ensimmäisessä vuoroparissa 0-5-johtoon, kun ensin Topi Hurskaisen lyönti painui kakkoskoppari Aleksanteri Haukan yli maisemiin ja tuloksena oli kaksi tavallista sekä Hurskaisen kunnari. Tilanteen jatkuttua lyöjätykit Aleksi Rautiainen ja Wahlsten iskivät vielä yhdet lisäjuoksut JoMalle.

Joensuulaisten ulkopelaaminen oli laadukasta, jonka myötä IPV sai koko ottelussa vain 11 kolmostilannetta.

– Ulkopeli oli tänään rauhallista ja siinä oli sopivassa suhteessa tempoa sekä rytmiä. Kaiken kaikkiaan pallovarmaa tekemistä.

Toisessa vuoroparissa Wahlsten moukaroi jälleen kotijoukkueen ulkokenttään iskemällä kaksi juoksua.

Wahlsten iski ottelussa yhteensä kuusi juoksua. Viiden pelatun ottelun jälkeen miehellä on koossa 0+16 lyötyä.

– Lyönti oli hyvin keskirisussa tänään. Tämä lyöjäjokerin tontti on kuitenkin aika raaka rooli ja tulosta pitää tehdä. Tänään saimme hyvää jälkeä aikaiseksi, kommentoi JoMan ykköspalkittu Wahlsten.

Lopulta toinen jakso kirjattiin joensuulaisille murskaavasti numeroin 0-9.

Joensuun Maila pääsee torstaina 17.6. viikon tauon jälkeen kotiyleisön eteen, kun Sotkamon Jymy saapuu vieraaksi Kerubi Stadionille. Varmista paikkasi ja osta liput ennakkoon Ticketmasterin verkkokaupasta!

Kuka oli mielestäsi ottelun enerkisin pelaaja?

Äänestä Enerkisintä pelaajaa – voit voittaa fanituotteita

Joensuun Maila ja sen yhteistyökumppani Enerke selvittävät kaudella 2021 jokaisen JoMan ottelun jälkeen yleisön suosikin – illan Enerkisimmän pelaajan.