Tahko terävämpi viikonlopun ensimmäisessä kohtaamisessa

Joensuun Maila taipui Hyvinkään Tahkolle kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lukemin 1-2 (4-2, 2-3, 1-2).

Vuoden ensimmäinen harjoitusottelu Joensuun Mailan ja Hyvinkään tahkon välillä käynnistyi tunnustellen, eikä ensimmäisessä vuoroparissa juoksuja nähty. Toiseen vuoropariin joensuulaiset saivat tilanteen päälle, josta ensin Patrik Wahlsten tälläsi JoMan 1-0-johtoon ja tilanteen jatkuttua Henri Litmanen sivalsi pallon väliin 2-0-juoksun arvoisesti.

Vierailijat saivat juoksuhanat auki kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun jokeritykki Juha Korhosen kumura painui väliin ja tilanne kaventui 2-1:een.

Neljännessä vuoroparissa JoMa karkasi aloittavalla vuorollaan 4-1-johtoon, kun ensin Juho Toivola ja Samuel Tirkkonen onnistuivat kotiutuksissa. Tahko kavensi neljännessä vuorossa jakson loppulukemiksi 4-2 Valentin Ikosen onnistumisella.

– Positiivista oli meidän kaaripelaaminen ja väärien pois ottaminen. Saimme napattua ensimmäiseltä jaksolta voiton, mutta tilanteiden tekemisestä jäi tunne, että siellä kaveri onnistui paremmin, kommentoi Joensuun Mailan pelinjohtaja Mikko Huotari.

Ottelun toisella jaksolla nähtiin avausjaksoa räväkämpi vierasjoukkue. Tahko onnistui tilanteiden rakentelussa tehokkaasti ja tulosta syntyi heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun Korhonen iski illan toisen juoksunsa.

Joensuulaiset tasoittivat jakson toisessa vuoroparissa Toivolan illan toisella, mutta kolmannen vuoroparin aloittavalla Tahko karkasi jälleen johtoon Ikosen lyönnillä. Neljännen aloittavalla Korhonen onnistui vielä kertaalleen ja kun JoMa ei onnistunut tasoittavalla vuorollaan kuin kerran, kirjattiin ottelun toinen jakso vieraille numeroin 2-3.

Harjoitusottelussa ei pelattu supervuoroparia, vaan edettiin suoraan kotiutuslyöntikilpailuun. Joensuun Mailan sisävuoro alkoi hyvin, kun Elmeri Lieto kotiutti Tirkkosen, mutta tämän jälkeen ei enää kotijoukkueelta lisäjuoksuja nähty.

Tasoittavalla vuorolla Tahko onnistui kahdesti Ikosen sekä Korhosen toimesta ja harjoitusottelun voitto matkasi Hyvinkäälle.

– Toisella jaksolla meiltä jäi voittavat suoritukset piippuun. Kotiutuslyöntikilpailussa lyöntien laatu oli heikkoa, emmekä saaneet kuin yhden juoksun. Paljon parannettavaa jäi. Nukutaan yön yli ja jatketaan sunnuntaina, jatkoi Huotari.

JoMan lukkarina lauantaina pelasi Ville Väliaho ja Topi Kosonen oli jokeripaidassa kaarella mukana, mutta yhtään kovaa lyöntiä ei mieheltä lauantai-iltana nähty.

– Topilla on selässä pieni vaiva. Katsotaan aamulla tilannetta ja tehdään sitten päätöksiä sunnuntain otteluun liittyen, Huotari päätti.