Peli ailahteli, voitto irtosi – "Sieltä vain noustiin"

Kauden ensimmäinen mailojen kohtaaminen Kankaanpäässä päättyi JoMan voittoon lukemin 1-2 (10-2, 0-3, 1-2).

Loppuviikon tuplareissun ensimmäinen kamppailu pelattiin torstai-iltana Kankaanpäässä, jossa nähtiin molemmin puolin aaltoillut ottelu.

Ottelun avausjakso oli joensuulaisittain synkkä. Heti ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkue karkasi peräti 5-0-johtoon, kun JoMa oli täysin unessa.

– Ensimmäisen jakson ensimmäinen ulkovuoro oli kyllä melkoista ripulia suoraan sanottuna. Se latisti meininkiä ja sai myös sisäpeliä tukkoon. KaMa löi kyllä läpi pelin hyvin, kommentoi JoMan kapteeni Aleksi Rautiainen.

Jos peli oli unista ulkokentällä, niin sitä se oli myös sisäpelissä. Joensuulaiset saivat avausjaksolla vaivaiset kolme kertaa miehen kolmospesälle.

– Ensimmäisen jakson henkinen vireys kyllä kuoli ensimmäisessä vuorossa. Näin ei saisi olla. Tulimme peliin kuitenkin hyvällä ilmeellä, olimme niissä palloissa, mitä olimme ennakkoon ajatelleetkin, mutta heitimme huonosti, emmekä saaneet palloja kiinni, näki pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Kotijoukkue sai puolestaan hurmoksen päälle ja sehän tarjosi armotonta juoksujuhlaa kotiyleisölle. KaMan tehokkain kotiuttaja avausjaksolla oli Kari Kellokoski, joka takoi neljä juoksua.

– Siinä oli meillä neljä sisävuoroa, jotka menivät aika lailla kävellessä. Se pitää pystyä myös kääntämää, että vaikka pelataan ulkona huonosti, niin se ei saa vaikuttaa sisäpeliin.

Lopulta ensimmäinen jakso päättyi KaMan 10-2-voittoon.

Toiselle jaksolle joensuulaisten peli-ilme otti suuren harppauksen kohti parempaa. Ulkopeli parani, eikä kotijoukkue päässyt toisella jaksolla lyömään juoksuakaan.

Myös sisäpeli pyörähti käyntiin ja kun lyöjätykit Aleksi Rautiainen ja Patrik Wahlsten onnistuivat laadukkailla kotiutuksilla, kirjattiin toinen jakso joensuulaisille numeroin 0-3 ja edessä oli supervuoropari.

Kankaanpääläiset onnistuivat supervuoroparin aloittavalla vuorolla kertaalleen, kun Miikka Riikosen näpyyllätti JoMan etukentän.

Tasoittavalla vuorolla joensuulaiset osoittivat sitkeytensä. Paloton ajolähtö rakentui Henri Litmaselle, joka iski tasoitusjuoksun. Tilanteen jatkuttua Wahlsten tälläsi keskisaumasta joensuulaisten voittojuoksun.

– Pelin henki on se, että ei mietitä saamatta jääneitä pisteitä, vaan voitetaan pelejä. Ensimmäisen jakson jälkeen jokainen joutui rasvistelemaan itsensä mukaan peliin. Kopissa oli vakavaa ja pelokastakin naamaa, mutta sieltä vain noustiin. Hyvä kaari meidän kannaltamme, päätti Korhonen.

Joensuun Maila pelaa tuplareissun toisen matsin perjantaina Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana.


Kuka oli ottelun enerkisin pelaaja?

Enerkisin pelaaja

Joensuun Maila ja sen yhteistyökumppani Enerke selvittävät kaudella 2021 jokaisen JoMan ottelun jälkeen yleisön suosikin – illan Enerkisimmän pelaajan.

Lue lisää