Paikallispeli parhaimmillaan – ”Makoisa voitto”

Joensuun Maila kukisti paikallisvastustaja Kiteen Pallon tasaisten vaiheiden jälkeen numeroin 1-0 (4-4, 5-5, 2-1).

Kesän ensimmäinen paikalliskamppailu Joensuun Mailan ja Kiteen Pallon välillä houkutteli Kerubi Stadionille 1902 katsojaa seuraamaan taistelua sarjapisteistä.

Ottelun avausjakso oli juuri niin tasainen, kuin odottaa saattoi. Sami Partanen onnistui ensimmäisessä vuoroparissa uittamaan pallon kakkosjatkeelle 0-1-juoksun arvoisesti. JoMan tasoitus syntyi KiPa-lukkari Jesse Eskelisen tarjoileman vapaataipaleen turvin.

Tämän jälkeen juoksuja iskettiin vuorotellen tasatahtiin ja molemmat joukkueet pääsivät vuorotellen kuskin paikalle.

Avausjakson puolivälissä JoMa johti ottelua 4-2, mutta KiPa osoitti sitkeytensä ja tasoitti jakson kahdessa viimeisessä vuoroparissa, kun Joni Lehikoinen ja Samu-Kalle Varonen iskivät onnistuneet välilyönnit mieheen.

– Sellainen fiilis, että oli kovasti kierroksia ja tunnelatausta kentällä. Pelin vanhetessa ulkopeli rauhoittui, kun puolestaan ottelun alussa uudet miehet uusilla pelipaikoilla tunnusteli ja katselivat, emmekä päässeet vaihtotilanteissa hyvin peliin kiinni, pohti JoMan pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Joensuun Maila pyöräytti tauolla lyöntijärjestystään uuteen uskoon. Kärkimiehenä jatkoi Piironen, mutta kärkeä vaihtamaan tulivat numerolle kaksi Topi Hurskainen ja numerolle kolme Mikko Kemppainen.

JoMa rakenteli ensimmäisessä vuoroparissa ajolähtötilanteen, jota purkamaan asteli Aleksi Rautiainen. Mies tinttasi pallon kolmosrajasta maisemiin, ja kun pallo hukkui kolmospuolen heinikkoon, oli tuloksena 1+3 juoksua ja 4-0-johtoasema.

KiPa jatkoi sisukkaita otteitaan, eikä hätkähtänyt tappioasemasta toisellakaan jaksolla. Heti ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Varonen, Partanen ja Sami Mikkohanaho toivat KiPan yhden juoksun päähän.

Toisessa vuoroparissa Konsta Kettusen kopinnosto uiskenteli väliin ja kotiin riensi Samuel Tirkkonen.

Ensimmäisen jakson tapaan KiPa kimmersi rinnalle, kun Varonen ja Partanen onnistuivat.

– Kitee oli tänään juuri niin vahva, kuin muistinkin tuosta kentän pinnasta nähneeni. Hyvillä lyönneillä he löivät juoksuja, myönsi "Doksa".

Kitee aloitti supervuoroparin sisävuorolla, jossa joukkue onnistui kertaalleen. Lyöjät kävivät vähiin ja viimeisänä lyöjänä Mikkolanaho onnistui lyömään Varosen kotiin 0-1-johtojuoksun arvoisesti.

Mutta niin vain JoMa onnistui tiukassa paikassa. Ajolähtö rakentui, josta joensuulaiset pääsivät takomaan kaksi juoksua. Ensin Rautiainen puhkaisi kakkossauman, jonka jälkeen Kettunen sivalsi pallon väliin ja mies pääsi tuulettamaan voittojuoksua.

– Erittäin pienten marginaalien peli, joka olisi voinut kääntyä puolin ja toisin. Vaikka molemmilla jaksoilla meidän johtoasemamme ei pitänyt ja vastustaja tuli rinnalle, niin sekin on hyvää, että luonne ja jänne kesti sen kaikesta huolimatta. Makoisa voitto, päätti Korhonen.