KPL vei perjantai-illan trillerin – "Paransimme paljon"

Sarjakärki Kouvolan Pallonlyöjät ja Joensuun Maila tarjosivat kouvolalaisyleisölle viihdyttävän pesäpalloillan Toni Kohosen juhlaottelussa.

Joensuun Maila suuntasi perjantaina Kouvolaan sarjakärki Kouvolan Pallonlyöjien vieraaksi. Ottelussa tehtiin suomalaista palloiluhistoriaa, kun kotijoukkueen Toni Kohonen pelasi uransa 1000. superpesisottelun.

Molemmat joukkueet esittivät ottelun ensimmäisellä jaksolla erinomaista ulkopeliä, eikä juoksuilla herkuteltu. Avausjuoksua odoteltiin aina neljänteen vuoropariin saakka, jossa Kohonen onnistui viemään kotijoukkueen 1-0-johtoon. JoMa ei tasoittavalla vuorollaan onnistunut ja avausjakson voitto kirjattiin Pallonlyöjille.

– Tauolla pumppasimme energiaa, että päästään jatkamaan siitä mihin ensimmäisellä jaksolla jäätiin. Peli kaikkinensa oli aivan eri luokkaa, kuin edelliset ottelut ja tietyllä tapaa myös parasta JoMaa tällä kaudella tähän mennessä, kommentoi Pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Myös toisella jaksolla edettiin aina viimeiseen vuoropariin saakka, kunnes juoksuhanat aukesivat. JoMa pääsi kuskin paikalle ensimmäistä kertaa, kun Aleksi Rautiaisen lyönti kimpoili Matti Saukon jalan kautta ja kotiin juoksi Konsta Kettunen. Heti perään Rautiainen sivalsi pallon väliin ja joensuulaiset etenivät 2-0-johtoon.

Vielä samassa vuorossa Ville Väliaho uitti pallon väliin ja kotiin rynnisti lyöjätykki Patrik Wahlsten.

– Arkuus ja epävarmuus tekemisestä olivat poissa. Peli oli tasainen pienten marginaalien kamppailu. Toisella jaksollakin odoteltiin pitkään, että kumpi menee johtoon, kun paikkoja siihen oli.

KPL onnistui tasoittavalla vuorollaan kertaalleen ja edessä oli supervuoropari. JoMa aloitti sisävuorolla ilman onnistumista ja edessä oli tiukka puolustus KPL:n sisäpelikoneistoa vastaan.

Kotijoukkue rakenteli kolmostilanteen ja ratkaisijaksi nousi kukapa muukaan, kuin 1000. peliään pelannut Kohonen.

– Draamankaarena pelistä jäi mieleen tietysti se, että illan juhlakalu ratkaisi ottelun. Se oli varmasti kotiyleisölle mannaa.

Vaikka supervuoropari kääntyi Pallonlyöjille, näki pelinjohtaja Korhonen paljon hyvää oman joukkueensa otteissa.

– Lopputulokseen ei voi olla tyytyväinen, mutta kyllä minä näen rehellisyyden nimissä, että paransimme paljon viimeaikaisiin otteisiin verrattuna. Pointti on se, että tätä täytyy pystyä jatkamaan. Seuraavissa peleissä täytyy löytyä samanlainen tunnetila, mikä tänään pelissä oli.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran sunnuntaina kotiyleisön edessä, kun Kiteen Pallo saapuu vieraaksi Kerubi Stadionille kesän ensimmäiseen paikallismatsiin. Osta lippusi ennakkoon tämän linkin kautta!

Matsin kuvakooste: