KiPa kuritti JoMaa

Kesän toinen paikalliskohtaaminen päättyi Rantakentällä kotijoukkue Kiteen Pallon 2-0 (9-1, 4-3)-voittoon.

Kesän toinen derby sai joensuulaisittain murheellisen alun, kun kotijoukkueen Samu-Kalle Varonen tinttasi heti ensimmäisessä vuoroparissa pallon 1+2 juoksun arvoisesti läpi kakkosrajasta. Kun Sami Mikkolanaho ja Sami Partanen iskivät vielä samassa vuorossa yhdet juoksut mieheen, joutui JoMa lähtemään 5-0-takaa-ajoasemasta omaan sisävuoroonsa.

Onnistumisia ei JoMalle mailan varressa kuitenkaan tullut ja KiPa onnistui ulkopelissään mallikkaasti.

Hurmoksessa pelannut kotijoukkue rallatteli lopulta avausjaksolla 9-1-voittoon. JoMan jakson ainoan juoksun löi Konsta Kettunen.

– Kitee löi hyvin, kun löi edellisessäkin ottelussa meitä vastaan. Hyvää sisäpeliä heiltä, tunnusti pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Toinen jakso tarjosi 1795-päiselle yleisölle tasaisempaa pesäpalloa. JoMa pääsi ensimmäistä kertaa kuskin paikalle ensimmäisessä vuoroparissa, jossa lyöjätykki Aleksi Rautiainen onnistui kotiuttamaan Konsta Piirosen.

Kiteeläiset eivät JoMan johdosta hätkähtäneet, vaan painelivat 2-1-johtoon tasoittavalla vuorolla, kun hyvässä lyöntivireessä olleet Varonen ja Mikkolanaho onnistuivat.

Varonen kuritti JoMaa vielä kertaalleen toisessa vuorossa ja JoMalla riitti kirittävää.

– Vaikka ensimmäisellä jaksolla tuli virheitä solkenaan sisällä ja ulkona, niin silti vaade pitäisi koko pelille olla se, että pitäisi pystyä pelaamaan paremmin ja saamaan nollattua asioita.

Joensuulaisten paras sisävuoro osui neljännen alkuun, jossa orastava kirivaihde löytyi. JoMa tasoitti jakson Rautiaisen ja Kettusen onnistumisilla.

Neljännen tasoittavalla kotijoukkueen ratkaisijaksi nousi Hannes Pekkinen, joka takoi pallon väliin ja varmisti KiPalle 2-0-kotivoiton.

– Aika repaleinen kokonaiskuva jäi. Lopun nousu meinasi olla lähellä, mutta mennyt on mennyttä. Fiilis on aika pettynyt, päätti Korhonen.