Kausi päättyi tappioon supervuoroparissa

Joensuun Mailan ja Sotkamon Jymyn välinen viides puolivälieräkohtaaminen päättyi Jymyn 2-1 (3-8, 4-3, 2-1)-voittoon.

Joensuun Mailan kausi päättyi perjantaina viidennessä puolivälieräkohtaamisessa Sotkamon Jymyä vastaan.

Joensuulaiset saivat otteluun ihanteellisen startin, kun joukkue takoi itsensä 0-3-johtoon heti ensimmäisessä vuoroparissa. Mailan varressa onnistuivat Patrik Wahlsten, Henri Litmanen ja Erkka Gröhn.

Tasoittavalla vuorolla Jymy sai juoksutilinsä auki, kun Niko Korhosen keskipomppu riitti Kalle Kuosmaselle, joka toi 1-3-kavennusjuoksun.

Tämän jälkeen joensuulaisten faniryhmä pääsi nauttimaan katsomossa. Wahlsten tälläsi pallon ajolähtötilanteessa läpi ja tulostaululla komeili 1-7-johtotilanne.

Jakson loppupuoli ei suuria tunteita enää tarjonnut, vaan jaksovoitto kirjattiin JoMalle numeroin 3-8.

Ottelun toisella jaksolla osat vaihtuivat. Sisuuntunut kainuulaisrymä takoi heti ensimmäisessä vuoroparissa 2-0-johdon itselleen Roope Korhosen ja Lauri Rönkön onnistumisilla.

Wahlsten kavensi tilanteeksi 2-1, mutta Jymy vastasi kovasti. Konsta Kurikka tälläsi pallon kolmosrajasta läpi ja tuloksena 1+1 juoksua ja Jymylle 4-1-johtoasema.

JoMa pääsi vielä juoksun päähän Rautiaisen ja Wahlstenin onnistumisilla, mutta jaksovoitto meni kotijoukkueelle numeroin 4-3.

Ottelu eteni supervuoropariin, jonka Jymy aloitti sisävuorolla. Jymyn lyöjätykit Korhonen ja Rönkkö olivat tiukassa paikassa vahvoja ja löivät Jymyn 2-0-johtoon.

JoMa sai vielä hyökkäyksen päälle ja kavennusjuoksun aikaiseksi Wahlstenin saumapuhkaisulla. Tämän lähemmäs ei JoMa enää päässyt ja joensuulaisten kausi päättyi.