JoMalle venymisvoitto Siilinjärvellä – ”Huomattavasti parempaa tekemistä”

Joensuun Maila nappasi kaksi sarjapistettä Mantun kentältä matkaan, kun Siilinjärven Pesis kaatui kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lukemin 1-2 (5-4, 0-7, 0-0, 1-2).

Siilinjärven Pesis aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi ensimmäisessä vuoroparissa 1-0-johtoon, kun Mikko Hakomäki löysi keskisaumasta tilaa ja kotiin juoksi Jere Paananen.

Tämän jälkeen avausjaksolla siirryttiin joensuulaisten komentoon, jossa edettiin aina neljänteen vuoropariin saakka. Ensimmäisellä jaksolla JoMan juoksuista vastasivat Aleksi Rautiainen kahteen otteeseen, Ville Väliaho sekä Patrik Wahlsten.

JoMa oli kiinni jakson voitossa aina neljäteen vuoropariin saakka. Pieni nukahdus ulkopelissä avitti kotijoukkueen Jiri Pippolaa, joka pääsi kahden palon tilanteessa niittaamaan pallon kakkospuolelta maisemiin ja saattelemaan kotijoukkueen 5-4-jaksovoittoon.

– Ensimmäisen jakson fiilikseen olisi voinut jäädä makaamaan ja tuskailemaan, mutta kopissa mietimme, että jatketaanko vai jäädäänkö siihen tunteeseen. Päätimme jatkaa ja saimme homman nopeasti nollattua, kommentoi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Jaksotauolla JoMa terhistäytyi ja toinen jakso oli joensuulaisttain mukavaa rallattelua mailan varressa. Peräkkäisiä onnistumisia syntyi ja kotiutukset onnistuivat.

Vuoroparista toiseen JoMa onnistui juoksujen teossa ja toinen jakso kirjattiin JoMalle numeroin 0-7.

– Ensimmäisen jakson pieni henkinen notkahdus ei onneksi jäänyt päälle. Toinen jakso oli hyvää pelaamista. Saimme lyötyä paljon vapailla lyönneillä juoksuja, joita ei viimeisissä otteluissa ole paljoa tullut.

Edessä oli supervuoropari, jonka kotijoukkue aloitti sisävuorolla. JoMan ulkopeli toimi mallikkaasti, eikä kotijoukkue saanut kotiutusmahdollisuuksia. JoMalle tarjoutui kolmeen otteeseen tilaisuus ratkaista ottelu supervuoroparissa, mutta tässä joensuulaiset eivät onnistuneet.

Kotiutuslyöntikilpailussa SiiPe onnistui kertaalleen uransa 100. superpesisottelun pelanneen Samu Vainikaisen toimesta. JoMa iski vahvasti omalla lyöntivuorollaan, kun Henri Litmanen ja Wahlsten onnistuivat ja takasivat JoMalle 1-2-voiton.

– Tänään oli jo huomattavasti parempaa tekemistä ja hallinnan tunne oli koko ajan. Ensimmäisen jakson läpilyöntiä ei tietenkään olisi saanut tulla, mutta otetaan siitä opit mukaan ja mennään kohti seuraavaa peliä, kommentoi JoMan parhaana palkittu Aleksi Rautiainen.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Kerubi Stadionilla, kun Seinäjoen JymyJussit saapuu vieraaksi klo 14 alkavaan perhepeliin.

– Voittamisesta tässä pelataan ja tänään saimme oikeastaan kauden ensimmäisen venymisvoiton. Tästä on mahdollisuus ottaa jatkoon hyviä asioita mukaan, päätti Korhonen.

Katso kuvakooste matsista