JoMalle tappio Imatralla – ”Ei Superpesiksessä tarvitse koskaan voittaa, jos antaa kolme kunnaria jaksossa”

Joensuun Maila hävisi Imatran Pallo-Veikoille numeroin 1–0 (2–0, 9–9).

Alkusarjan toiseksi viimeinen kamppailu ei sujunut Joensuun Mailalta suunnitellusti, sillä Imatran Pallo-Veikot pisti JoMan ahtaalle heti ottelun alusta alkaen.

Ottelun avausjaksolla JoMan sisäpeli ei tarjonnut toivottua tulosta ja joensuulaiset eivät saaneet taululle yhtään juoksua. Kotijoukkue IPV puolestaan onnistui kahdesti ja vei jakson näillä lukemilla nimiinsä. Kotijoukkueen molemmista juoksuista vastasi Ville-Veikko Olli.

– Olimme avausjaksolla sisäpelissä hyvin heikkoja. Silloin pääse peliin kiinni, kommentoi JoMan pelinjohtaja Mikko Huotari.

Ottelun toisella jaksolla juoksuja nähtiin oikein urakalla. Ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkue karkasi 6–0-johtoasemaan, kun Olli löi 1+2 juoksua, Matias Kauppinen 1+1 juoksua ja Rasmus Surakka yhden juoksun.

Tasoittavalla vuorolla Konsta Kettusen tyhjään kenttään lyömä kunnari herätteli JoMan sisäpeliä. Onnistumisia alkoi tulla ja JoMa hivutti itsensä kahden juoksun päähän.

Kolmannessa vuoroparissa kotijoukkueen Leo Gardemaister jatkoi kotijoukkueen läpilyöntien sarjaa 1+1 lyödyn myötä. Toni Laakson kotiutettua Gardemaisterin johti IPV toista jaksoa 9–4.

– Ei Superpesiksessä tarvitse koskaan voittaa, jos antaa kolme kunnaria jaksossa, Huotari jatkoi.

JoMa viritteli järreen kirivaihdetta Joosua Rätön ja Kettusen kotiutuksilla tasoittavalla vuorolla.

Neljännessä vuoroparissa nähtiin vielä yksi kunniajuoksua, kun Juho Toivola niittasi pallon kolmospuolelta maisemiin tasoittaen jakson loppulukemiksi 9–9.

– Juhon kunnari antoi meille vielä mahdollisuuden taistella voitosta, mutta ei ollut meistä tänään sen ottajaksi.

Ottelun kolmostilanteet kirjattiin JoMan eduksi numeroin 14–12.

– Kyllähän tämä kivuliasta on. Pelaajat ovat tehneet hurjan määrän töitä, eikä lopputulos ollut suotuisa tänä iltana. Meidän tavoitteemme ei ole pelata sijoista seitsemän tai kahdeksan, Huotari päätti. ​​​​​​​

Joensuun Mailan osalta alkusarja huipentuu tulevana perjantaina kotiotteluun Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Ottelu Bolt Stadionilla käynnistyy kello 18.00 – osta lippusi ennakkoon ja tule kannustamaan Joensuun Maila voittoon!