JoMa vei tikkarin Jymyn suusta – Katso ratkaisuhetket videolta

Joensuun Maila kaatoi Sotkamon Jymyn neljännessä puolivälieräkamppailussa dramaattisten vaiheiden jälkeen numeroin 2-1 (3-4, 4-3, 1-0).

Kutkuttavan puolivälieräsarjan neljäs kamppailu tarjosi 1878-päiselle joensuulaisyleisölle jälleen melkoisen jännitysnäytelmän.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla juoksuja iskettiin vuoron perään. Jymy aloitti juoksutehtailun heti ensimmäisessä vuoroparissa, jossa Konsta Kurikka onnistui.

JoMan jokerikaksikko Patrik Wahlsten-Aleksi Rautiainen iski JoMan johtoon toisen ja kolmannen vuoroparin onnistumisillaan, mutta Jymy tuli tasoihin Lauri Rönkön lyönnillä.

Neljännessä vuorossa Rautiainen onnistui jälleen ja joensuulaiset pääsivät viimeiseen ulkovuoroonsa 3-2-johdossa. Jaksovoitto karkasi kuitenkin käsistä, kun ensin Roope Korhonen tälläsi pallon väliin ja perään Rönkön pussinpohjalyönti tuotti Jymylle 3-4-voittojuoksun.

– Ensimmäisellä jaksolla molemmat pelasivat hyvin. Jakso oli näistä tasapainoisin, mitä ollaan tässä sarjassa nähty. Pienestä oli kiinni, että olisimme saaneet siinä enemmän pinnoja, mutta sitten hieman niiasimme jakson lopussa. Emme olleet riittävän rohkeita ja jäimme odottelemaan, kommentoi JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen.

Ottelun toinen jakso näytti pitkään siltä, että Joensuun Mailan pelit loppuvat tämän kauden osalta ja Jymy marssii välieriin, kun toisessa vuoroparissa kainuulaisten johtojuoksun sivalsi Roope Korhonen ja neljännen vuoroparin aloittavalla Jymy onnistui vielä kahteen kertaan.

Joensuun Mailan hurja nousu ottelun voittoon viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Neljännen tasoittavalla vuorolla Kerubi Stadionilla nähtiin jotain unohtumatonta. Konsta Kettunen herätteli JoMan taisteluun mukaan puhkaisemalla Jymyn ulkokentän kolmosrajasta. Tuloksena takatilanne, josta alkoi JoMan nousu.

Topi Hurskaisen merkattu lyönti oli leijailemassa laittomaksi, kunnes Jymy-koppari Niilo Piiponniemi päätti yrittää syöksykoppia, mutta pallo sirvahtikin räpylän reunasta kenttään ja tilanne kaventui 1-3:een. Tilanteen jatkuttua Henri Litmanen ja Wahlsten löivät jakson tasoihin ja voittojuoksun pääsi näpäyttämään Rautiainen.

Supervuoroparissa JoMa onnistui ulkopelissä täydellisesti, eikä vierailijat saaneet miestä edes kakkospesälle.

JoMan sisävuoro alkoi takkuisesti. Samuel Tirkkonen oli jo palamassa kakkospesälle, mutta kuinka ollakaan kakkosvahti Antti Kiiskinen ei saanut Joni Rytkösen heittoa kiinni, pallo pyöri yliopiston takapihalle saakka ja Tirkkonen pääsi juoksemaan voittojuoksun joensuulaisille.

– Joukkue on järkyttävän sitkeä. Jos tällaisia fiiliksiä pesis tuottaa, niin sitten tässä ollaan homman ytimessä. Tuollaisesta noususta kotiyleisön edessä pelaajat saavat varmasti paljon energiaa perjantaille. Se tässä on tärkein juttu, päätti Pennanen.

Ottelusarjan viides ja viimeinen ottelu pelataan perjantaina Hiukan pesäpallostadionilla klo 17.00 alkaen.