JoMa taipui supervuoroparissa – ”Jotenkin olimme supussa”

Sotkamon Jymy siirtyi puolivälieräsarjassa 2-1-johtoon, kun Joensuun Maila taipui Hiukan pesäpallostadionilla numeroin 2-1 (4-3, 4-7, 3-0).

Joensuun Maila sai ihanteellisen startin kolmanteen puolivälieräotteluun, kun heti ensimmäisessä vuoroparissa Aleksi Rautiainen tälläsi kakkosrajasta joensuulaisille kaksi juoksua.

JoMan ulkopeli oli ottelun alusta saakka hapuilevaa, eikä pallo tahtonut kestää räpylässä. Kotijoukkue pääsi peliin mukaan tasoittavalla vuorolla Roope Korhosen ja Matias Litmasen kotiutuksilla.

Räpyläpeli takkusi joensuulaisilla myös toisessa vuorossa ja Jymy pääsi 4-2-johtoon, kun jokerikaksikko Korhonen-Lauri Rönkkö onnistui.

JoMa pääsi vielä juoksun päähän, kun Rautiainen sivalsi 4-3-kavennuksen. Tämän jälkeen JoMan sisäpelissä sattui merkkivirheitä, jotka vesittivät kirin.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hieman rimanalitus. Ei ollu sellainen pelitunne, vaikka saimme heti 2-0-johdon. Se ei ruokkinut pelaamista ja jotenkin olimme supussa, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Toisella jaksolla nähtiin terävämpi JoMa, vaikka toisessa vuoroparissa Jymy etenikin 1-0-johtoon. Joensuulaisten sisäpeli alkoi aukemaan ja toisessa vuorossa Samuel Tirkkonen ja Konsta Saarilehto iskivät kaksi juoksua JoMalle.

Jymy hiipi jälleen kuskin paikalle kolmannen vuoron aloittavalla vuorolla, kun ensin onnistui Korhonen ja perään Lauri Rönkkö iski kaksi juoksua.

Tasoittava vuoro oli joensuulaisten ilotulitusta, jonka aloitti Konsta Kettunen puhkaisemalla kentän kolmospuolelta. Konsta Piironen pääsi juoksemaan ykköseltä kotipesään saakka ja Kettunen kiersi perään kunniaa.

Samassa vuorossa Patrik Wahlsten, Tirkkonen ja Iiro Kuosa onnistuivat ja 4-7-johto takasi jaksovoiton JoMalle.

– Toisen jakson flow-hetki oli positiivista tänään. Siinä oli hyvää pelaamista, mutta kaiken kaikkiaan emme yltäneet tänään erinomaiseen esitykseen, pohti Pennanen.

Kun jaksovoitot olivat tasan, siirryttiin supervuoropariin. Jymy aloitti sisävuorolla vahvasti. Tilanne rakentui jälleen kerran Roope Korhoselle, joka iskin pallon varmuudella väliin 1-0-juoksun arvoisesti. Seuraavalla lyönnillä Korhonen tälläsi pallon samaan suuntaan kakkospuolelle. Pallo luiskahti Topi Hurskaisen räpylän alta maisemiin ja Jymy meni 3-0-johtoon.

– Supervuorossa oli fiilis, että hyvällä toisen jakson ilmeellä pääsemme siihen, mutta kyllähän se aika äkkiä siitä riisuttiin. 3-0 tauluun ja Jymy oli sitten niskan päällä.

JoMan hyökkäys jäi supervuorossa vaisuksi, eikä kavennusjuoksuja nähty Hiukan pesäpalloillassa.

– Jos meidät tunnetaan hyvästä ulkopelistä, niin nyt ei oikein lähtenyt. Tuntui, että olimme koko ajan purjeissa sen kanssa. Jos siellä kymmenkunta lyötyä on vastustajan pääkotiuttajille, niin kyllä silloin on hankala voittaa, päätti Pennanen.

Sarjan neljäs ottelu pelataan torstaina Kerubi Stadionilla klo 17.00 alkaen. Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa. Varmista paikkasi ja tule JoMan mukaan tasoittamaan ottelusarja!

Katso kuvat matsista!

Kuka oli ottelun enerKisin pElaaja?

Joensuun Maila ja sen yhteistyökumppani Enerke selvittävät kaudella 2021 jokaisen JoMan ottelun jälkeen yleisön suosikin – illan Enerkisimmän pelaajan.