JoMa taipui Pallonlyöjille jännitysnäytelmässä – ”Täytyy antaa arvo kaverin kotiuttajille”

Joensuun Maila hävisi kotiutuskilpailun jälkeen Kouvolan Pallonlyöjille numeroin 0–1 (4–4, 2–2, 1–2).

Helteinen perjantai-ilta houkutteli Bolt Stadionille 1762 katsojaa seuraamaan Joensuun Mailan ja Kouvolan Pallonlyöjien välistä kamppailua, josta muodostui varsinainen jännitysnäytelmä.

JoMa siirtyi kuskin paikalle ensimmäisessä vuoroparissa Joosua Rätön onnistuneella kotiutuksella. Vierailijat onnistuivat tasoittavalla vuorolla tehokkaammin, kun Teemu Nikkanen puhkaisi kentän kolmospuolelta kahden juoksun arvoisesti.

Toisessa vuoroparissa Patrik Wahlsten piiskasi Pallonlyöjille lisäjuoksun ja JoMalla riitti kirittävää.

Joensuulaiset saivat kirivaihteen silmään lopulta neljännessä vuoroparissa, jossa Juho Toivolan ja Rätön lyönneillä JoMa siirtyi 4–3-johtoasemaan.
Jännittävä jakso päättyi kuitenkin tasalukemiin 4–4, kun Wahlsten rokotti vanhaa seuraansa.

– Ekalla jaksolla pääsimme johtoon, mutta siinä meiltä vietiin tikkari suusta, kommentoi JoMan parhaana palkittu Rättö.

Tasaisena jatkui pistekamppailu myös toisella jaksolla. Iiro Nokkalan näyttävä näpy vei JoMan ensimmäisessä vuoroparissa johtoon, mutta vierailijat tulivat rinnalle Wahlstenin toimesta.

Kolmannessa vuoroparissa poulestaan oli Pallonlyöjien vuoro käväistä kuskin paikalla, mutta tasoittavalla vuorolla Rättö iski jakson loppulukemiksi 2–2.

– Toisella jaksolla pääsimme yrittämään voittojuoksua. Se harmittaa henkilökohtaisesti, että siinä en saanut juoksua lyötyä. Pidimme Kouvolan kohtuullisen vähissä tilanteissa, mutta meillä jäi omasta kotiuttamisesta kiinni. Olisi noilla tilannemäärillä pitänyt muutama juoksu enemmän lyödä, päätti Rättö.

Molempien jaksojen päätyttyä tasan edettiin kotiutuskilpailuun, jonka JoMa aloitti sisävuorolla tehden yhden juoksun. Tasoittavalla vuorolla kouvolalaiset iskivät tylysti kaksi juoksua ja lisäpiste matkasi Kouvolaan.

– Hallitsimme tätä peliä ja kaikkia osa-alueita lukuun ottamatta kotiutusta. Täytyy antaa arvo kaverin kotiuttajille. Heidän lyönnit olivat jäätäviä, päättäväisiä ja selkeitä suomalaisen pesäpallon lyöntejä. Ne juoksut mitkä tänään tulivat, saivat tullakin, kommentoi JoMan pelinjohtaja Mikko Huotari.

Joensuun Mailan osalta Superpesiksen alkusarja on paketissa ja perjantai-illan yhden pisteen myötä paikka ylemmässä jatkosarjassa on varma. Joensuun Maila aloittaa ylemmän jatkosarjan kotiottelulla keskiviikkona 31. heinäkuuta alkusarjan ensimmäisenä olevaa joukkuetta vastaan.

Otteluiden päivämäärät ja vastustajat vahvistuvat alkusarjan viimeisen kierroksen jälkeen, joka pelataan sunnuntaina 28. heinäkuuta. Liput Bolt Stadionilla pelattaviin jatkosarjan otteluihin tulevat myyntiin maanantaina 29. heinäkuuta Ticketmasterin verkkokauppaan ja Joensuun Mailan pop up -myymälään.

Kausikortit ja avoimet ottelu- sekä VIP-liput ovat normaalisti käytössä jatkosarjan otteluissa.