JoMa taipui IPV:lle päätöskierroksella

Joensuun Maila hävisi Imatran Pallo-Veikoille tasaisten vaiheiden jälkeen numeroin 0-1 (3-3, 2-2, 0-1).

Kylmissä ja kosteissa olosuhteissa pelattu runkosarjan päätöskamppailu tarjosi joensuulaisyleisölle tasaisen taistelun viimeisistä sarjapisteistä. Vierailija IPV tarvitsi päätöskierrokselta yhden pisteen varmistaakseen paikkansa pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1993.

Ottelu käynnistyi vierailijoiden komennossa, kun ensimmäisessä vuorossa IPV:n Juho Toivola tälläsi kakkosrajasta 0-1-johtojuoksun. Toisessa vuorossa JoMa tasoitti kamppailun Aleksi Rautiaisen kääntönäpyllä kolmosrajaan.

Vierailijat polkaisivat 1-3 johtoon toisessa vuoroparissa, kun Rasmus Surakan kopinnosto painui väliin ja viimeisenä lyöjänä Toivola kuritti JoMan ulkokenttää iskemällä pallon tylysti JoMa-koppereiden eteen.

JoMa tasoitti jakson kolmannessa sisävuorossaan, kun jokerikaksikko onnistui. Ensin Rautiainen sivalsi kupperin väliin ja perään Patrik Wahlsten puhkaisi kakkossauman.

Lisäjuoksuja ei enää avausjaksolla nähty ja jakso tasattiin numeroin 3-3.

– Vähän pelkäsin tätä päivää, että mitä tästä syntyy. Siinä oli kaikki klassiset ainekset siihen, että saadaan sellainen ohipeli, vaikka kuinka pumppaisi. Siihen nähden kuitenkin ilme oli ihan ok, kommentoi JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen.

Ottelun toinen jakso mukaili vahvasti ensimmäisen jakson tapahtumia. Ensimmäisessä vuorossa JoMa iski itsensä johtoon Wahlstenin onnistumisella, mutta IPV iski vahvasti toiseen sisävuoroonsa. Toivolan kakkospuolen lyönnillä syntyi kaksi juoksua ja vierailijat pääsivät jälleen johtoon.

Kolmannessa vuorossa Rautiainen tasoitti jakson ja edessä oli jännät hetket IPV:n pudotuspelipaikan puolesta.

– Ei ollut etenijän keli, eikä ollut lyöjän keli. Tilanteita kuitenkin hyvä määrä ja siellä sellaisia osa-alueita, joita halusimme saada. Kakkoskärkemme teki tänään hienosti tilannetta, jatkoi Pennanen.

IPV:n viimeinen sisävuoro jäi vaisuksi ja kaikki kolme paloa syntyi nopeaan tahtiin kakkospesälle ja oli JoMan hyökkäyksen vuoro. JoMa rakenteli palottoman ajolähdön, mutta vierailijat kestivät. IPV onnistui tuhoamaan kaikki JoMan kotiutusyritykset ja vierailijat pääsivät juhlimaan pudotuspelipaikkaa toiselta jaksolta saadun sarjapisteen myötä.

Supervuoroparissa IPV onnistui kertaalleen, kun Tommi Piirainen iski voittoon riittäneen juoksun.

– Ei ollut niin päämäärätietoinen ja laadukas valmistautuminen juuri tähän vastustajaan, niin kotiutuksista hieman juoni puuttui. Tavoite oli, että selviämme tästä päivästä ilman loukkaantumisia, mutta totta kai aina sen verran kilpailuviettiä on, että aina haluaisi voittaa, päätti Pennanen.