JoMa otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan – ”Järjen myötä tuli tarvittava tulos”

Joensuun Maila kaatoi ensimmäisessä puolivälierässä Sotkamon Jymyn numeroin 1–2 (0–5, 3–0, 0–3).

Sotkamon Jymyn ja Joensuun Mailan välinen ensimmäinen puolivälieräottelu kamppailtiin lauantaina Sotkamossa.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla joensuulaiset onnistuivat mallikkaasti niin sisällä kuin ulkona. Juoksuhanat aukesivat toisessa vuoroparissa, kun JoMan lyöjätykki Joosua Rättö iski pussinpohjalyönnillä joensuulaiset 0–1-johtoon.

Tarkkaa ulkopeliä pelanneen Jymyn ulkokentän JoMa onnistui puhkaisemaan neljännessä vuoroparissa, kun Juho Toivola kiskaisi pallon kolmospuolelta Hiukan uimarannalle saakka 1+3 juoksun arvoisesti ja JoMa marssi 0–5-jaksovoittoon.

– Hyvä peliin tulo meiltä ja hyvä ensimmäinen jakso. Oma peli lähti hieman kangerrellen liikenteeseen, mutta parani koko ajan. Uusi kuvio yllätti, mutta siinä oli hyvä paikka ja läpihän se meni, kommentoi JoMan parhaana palkittu Toivola.

Jymy otti toisella jaksolla kuskin paikan kolmannen vuoroparin aloittavalla, kun Aleksanteri Huotari löi pallon väliin 1–0-johtojuoksun arvoisesti.

Roope Korhonen puhkaisi JoMan ulkokentän kakkosrajasta kahden juoksun arvoisesti neljännessä vuoroparissa ja kotijoukkue paineli 3–0-jaksovoittoon.

– Ensimmäiset kortit paljastettiin tässä sarjassa, miten lähdetään tilanteita pelaamaan. Siitäkin syystä molemmilla oli varmasti ottelun alussa hakemista, kommentoi JoMan pelijohtaja Mikko Huotari.

Tasan päättyneiden jaksojen jälkeen pudotuspeleissä edetään supervuoropariin, jonka JoMa aloitti sisävuorolla väkevästi. Samuel Tirkkonen tälläsi JoMalle 0-1–johdon kakkosrajasta ja perään Joni Lehikoinen pommitti kolmosrajasta kaksi juoksua lisää.

Tasoittavalla vuorolla JoMan ulkopeli palasi avausjakson muottiin, eikä Jymy saanut juoksuja aikaiseksi.

– Hyvin onnellinen olen siitä supervuoroparista, mikä pelattiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Siinä meillä pysyi pelissä järki. Järjen myötä tuli tarvittava tulos, päätti Huotari.

Ottelusarja jatkuu tiistaina 20. elokuuta Bolt Stadionilla kello 17.30 – varmista paikkasi pudotuspelihuumassa ja osta lippusi ennakkoon tämän linkin kautta!