JoMa onnistui Saarikentällä – ”Joukkue reagoi mahtavasti tilanteeseen”

Joensuun Maila palasi voittojen tielle kaadettuaan Vimpelin Vedon numeroin 0-2 (3-6, 1-2) Saarikentällä tiistai-iltana.

Joensuun Mailan ensimmäinen kamppailu Petri Pennasen komennossa sujui vahvasti. Joukkueen ilmeestä huokui uudenlainen itsevarmuus, joka näkyi jokaisessa suorituksessa kentällä ottelun alusta lähtien.

– Olen seurannut joukkueen edesottamuksia tämän kesän lähinnä fanin näkökulmasta, sillä ei ole ollut tarvetta pohtia asioita analyyttisesti. Tässä on ollut nyt vuorokausi aikaa kaivella sitä, että miten tästä lähdetään liikkeelle, kommentoi Pennanen.

Ottelun alku oli JoMalta vahva. Aleksi Rautiaisen välilyönnillä joukkue siirtyi 0-1-johtoon ensimmäisessä vuoroparissa. Myös ulkopeli oli mallikasta, vaikka Vimpeli rakentelikin tilanteita kovaan tahtiin heti ottelun alusta lähtien.

– Joukkue reagoi mahtavasti tilanteeseen. Lähdimme retkelle hakemaan ainoastaan sitä, että saamme itsestämme hyvää irti, sillä se on pesiksessä mahtavin tunne. Ei tässä vielä pelillisiä kauneuksia tietenkään ole hirveästi keretty käymään läpi.

JoMa kuitenkin piti kotijoukkueen nollilla ja lisäsi löylyä sisäpelissään toisessa vuoroparissa. Rautiainen tälläsi pallon kolmosrajasta Savonjokeen kahden lisäjuoksun arvoisesti. Samassa vuorossa onnistui vielä Iiro Kuosa ja JoMa johti jo 0-4.

Veto kavensi Janne Mäkelän lyömillä kahdella juoksulla, mutta tämän lähemmäs kotijoukkue ei avausjaksolla pääsyt. Jakson lopulla Patrik Wahlsten ja Rautiainen sivalsivat lisäjuoksut joensuulaisille.

– Pelissä oli mukana nyt tunnetta sekä näyttämisen halua ja kentällä nähtiin paljon hyviä suorituksia, jatkoi Pennanen.

Ottelun toinen jakso ei tarjonnut juoksujuhlia. Kotijoukkue pääsi ensimmäistä kertaa johtoasemaan, kun Matias Rinta-aho iski kumuran väliin toisessa vuoroparissa.

Vedon johdossa edettiin aina kolmanteen vuoropariin saakka, jossa loistavan ottelun lukkarin tontilla pelannut Ville Väliaho nousi JoMan sankariksi. Mies iski kolmostilanteessa pallon kakkospuolelle väliin, ja kun pallo pomppasi kopparin edestä jokeen, oli uran ensimmäisen superpesis-kunnari tosiasia. Kun lisäjuoksuja ei enää nähty, ottelun toinen jakso kirjattiin JoMalle 1-2-lukemin.

– Tässä meidän miehistössämme on paljon enemmän potentiaalia, kuin mitä viime aikojen peliesitykset ovat antaneet ymmärtää. Olen tyytyväinen, päätti Pennanen.

Joukkueet kohtaavat toisensa heti torstaina Kerubi Stadionilla klo 18 alkavassa ottelussa. Osta lippusi ennakkoon Ticketmasterin verkkokaupasta!

Katso kuvat saarikentältä!