JoMa nappasi revanssin Tahkosta

Viikonlopun toinen harjoitusottelu päättyi Joensuun Mailan 2-0 (4-2, 3-2)-voittoon.

Sunnuntaina Joensuu Areenan nurmella nähtiin viihdyttävä pesäpallo-ottelu, kun Joensuun Maila ja Hyvinkään Tahko kohtasivat toistamiseen saman viikonlopun aikana. Joensuun Mailan lukkarina sunnuntain kamppailussa nähtiin ensimmäistä kertaa Topi Kosonen.

Lauantaina 2-1-tappion Tahkolle kokenut JoMa tarjosi pirteitä otteita heti avausvuoroparista lähtien, kun Patrik Wahlsten iski JoMan 2-0-johtoon peräkkäisillä onnistumisillaan.

Toisen vuoroparin aloittavalla JoMa lisäsi johtoaan Konsta Piirosen kotiutuksella 3-0:aan, jonka jälkeen nähtiin vierailijoiden ensimmäinen onnistuminen sisäpelissä Juha Niemen keskipompun ansiosta.

Joensuulaiset saivat jakson loppupuolella neljännen juoksun vapaataipaleen turvin. Tahkon kiri jäi puolestaan neljännen tasoittavalla piippuun, vaikka Kaapo Kalmari onnistuikin lyömään 4-2-kavennusjuoksun.

– Viikonlopun molemmat pelit olivat sellaisia, mitä ennakkoon pystyi odottamaankin. Paljon hyvää, mutta myös kehitettävää jäi. Huolimattomuusvirheet täytyy saada pois ja merkkivirheitä tuli paljon, pohti JoMan Elmeri Lieto.

Ottelun toinen jakso käynnistyi vierailijoiden komennossa, kun toisessa vuoroparissa Juha Korhosen kumura painui väliin 1-0-johtojuoksun arvoisesti.

JoMa kuittasi kuitenkin nopeasti, kun tasoittavalla vuorolla numerolla neljä pelannut Juho Toivola löi pallon polttolinjaan Konsta Lehtolalle, jonka polttoheitto karkasi pahasti ohi kotipesän ja joensuulaiset pääsivät tuulettamaan 1-1-tasoitusta.

Kolmannessa vuorossa Tahko otti jälleen kuskin paikan, kun Korhonen onnistui toistamiseen, mutta jälleen JoMa oli vahva tasoittavalla vuorollaan. Toisen jakson ratkaisijaksi nousi JoMa-kärki Topi Hurskainen, joka iski joensuulaisille kaksi juoksua.

Kun neljännessä vuorossa ei enää lisäjuoksuja nähty, kirjattiin toisen jakso voitto joensuulaisille numeroin 3-2.

– Hirvittävän kiva viikonloppu kaikin puolin. Saimme nostettua omaa tasoamme sunnuntaille ja tuntui, että peli oli sellaista meidän näköistä, kommentoi pelinjohtaja Mikko Huotari.

JOMA TV:N haastattelussa elmeri lieto