JoMa nappasi makoisan voiton Jymystä

Joensuun Maila nappasi kolme sarjapistettä, kun hallitsevalta Suomen mestari Sotkamon Jymy kaatui lukemin 2-0 (3-2, 2-1).

Joensuun Maila ja Sotkamon Jymy tarjosivat 1985-päiselle kotiyleisölle viihdyttävän pesäpalloillan Kerubi Stadionilla. Tarkkaa ulkopeliä tarjonneen kamppailun ensimmäinen juoksu nähtiin avausvuorossa, kun vierailijoiden lyöjätykki Roope Korhonen onnistui saumalyönnillään viemään Jymyn johtoon.

Toisessa vuoroparissa Korhonen onnistui toistamiseen, eikä JoMa päässyt juoksuja iskemään. JoMa takoi kuitenkin kolme läpilyöntiä, mutta mainosaidat ja Jymyn terävät ulkopelaajat pilasivat kunnarihaaveet.

– Ottelun alku oli mukava. Läpilyönneistämme olisi voinut tulla enemmänkin juoksuja. Nyt tuli kolmesta läpilyönnistä kaksi paloa. Emme jääneet sitä kuitenkaan pelin alussa selittelemään ja se oli hyvä, kommentoi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Joensuulaisten hyökkäystä saatiin odotella aina viimeiseen vuoropariin saakka. Kavennusjuoksu syntyi kolmospesältä ohi leijailleen harhaheiton turvin, jonka jälkeen esiin astuivat lyöjätykit Aleksi Rautiainen ja Patrik Wahlsten.

Ensin Rautiainen sivalsi pallon varmuudella väliin ja perään Wahlsten niittasi jakson voittojuoksun kakkossaumasta.

Litmanen nousi JoMan sankariksi

Avausjakson tapaan sotkamolaiset onnistuivat kertaalleen avausvuoroparissa, kun Lauri Rönkkö iski pallon koppari Konsta Piirosen eteen ja kotiin riensi Niko Korhonen.

Tämän jälkeen kentällä nähtiin molemmin puolin laadukasta ulkopeliä. Joukkueiden ulkopelin vahvuudesta kertoo se, että molemmat saivat ottelussa vain 11 kolmostilannetta.

Neljännen tasoittavalla joensuulaisten sankariksi nousi Henri Litmanen, joka iski ykköstilanteessa raivokkaasti pallon Jymy-koppareiden välistä maisemiin. Mikko Kemppainen toi tasoitusjuoksun ja perään Litmanen kiersi kunniaa ja huudatti joensuulaisyleisöä.

– Viime perjantaisen Tampereen reissun tiimoilta osasimme tänään ehkä piirun verran paremmin pelata kovaa joukkuetta vastaan. Tunne piti ja vaikka sisäpeli oli hankalaa, kuten olimme sen etukäteen tiedostaneet, niin ei meillä tuskaa siinä ollut, päätti Korhonen.

Business joensuun lehdistötilaisuus:

Katso matsin kuvakooste:


Kuka oli mielestäsi ottelun enerkisin pelaaja?

Enerkisin pelaaja

Joensuun Maila ja sen yhteistyökumppani Enerke selvittävät kaudella 2021 jokaisen JoMan ottelun jälkeen yleisön suosikin – illan Enerkisimmän pelaajan.

Lue lisää