JoMa kukisti SiiPen kotiutuslyöntikilpailussa

Kylmät ja koleat olivat olosuhteet, kun Joensuun Maila ja Siilinjärven Pesis kohtasivat tiistai-iltana Kerubi Stadionilla.

Avausjakso ratkesi Joensuun Mailan voittoon läpilyönneillä. Pitkään kunnaria himoinnut Patrik Wahlsten täräytti ensimmäisessä vuoroparissa 1+1 juoksua, kun painuva lyönti lipesi syöksykoppia hakeneen SiiPe-koppari Juho Hakomäen räpylän alta maisemiin ja joensuulaiset pääsivät tuulettamaan jakson avauskunnaria.

JoMa onnistui ulkopelissä erinomaisesti ja ensimmäisellä jaksolla vierailijoille kirjattiin vain yksi kolmostilanne.

Jakson toinen kunnari nähtiin kolmannessa vuoroparissa, jossa JoMa-kärki Konsta Piironen piiskasi pallon kakkospuolelta maisemiin kiertäen kunniajuoksun tyhjään kenttään.

– Koppareille vastainen tuuli ja märkä pallo jättivät väliin vähän tilaa ja nollatilanne tukki meidän peliämme. Vaatimustason täytyy olla kovempi koko joukkueella sisäpelissä ja hankalissakin olosuhteissa pitää kovemmalla rutiinilla näitä hommia hoitaa, kommentoi JoMan pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Ottelun toisella jaksolla SiiPe löysi peliinsä uusia eväitä ja paineli ensimmäisessä vuoroparissa
johtoon, kun Samu Vainikainen kotiutti Eemeli Paldaniuksen.

Joensuulaiset tulivat vielä tasoihin Henri Litmasen välilyönnillä, mutta tämän jälkeen SiiPe iski
kahdesti ja jaksovoitto kirjattiin vieraille numeroin 1-3.

– Ensimmäisellä jaksolla oli hyvä syke ulkopelissä. Vastustaja rupesi pääsemään paremmin peliin kiinni toisella jaksolla ja saivat palottomiakin tilanteita. Toinen jakso oli SiiPen jakso ehdottomasti.

Kun supervuoropari tasattiin numeroin 1-1, oli edessä kotiutuslyöntikilpailu. Sisävuorolla aloittanut SiiPe onnistui kerran ja oli JoMan hyökkäyksen vuoro.

Toinen pari tuotti tasoitusjuoksun, kun Wahlsten iski Konsta Piirosen kotipesään. Viidennessä ja
viimeisessä parissa ottelun ratkaisijaksi nousi Konsta Kettunen, joka löi pallon tylysi väliin ja kotiin viiletti Topi Hurskainen.

– Voitto on tietysti ensimmäisenä mielessä. Se tässä teemana on ollut, että pelejä pitää voittaa, eikä katsella sarjataulukkoa. Toki tänään oli sateista, tuulista ja lämpötila oli kymmenen paikkeilla, mutta en halua missään nimessä sillä selittää, vaan kovempi ja parempi pitää jatkossa sisäpelissä olla, päätti Korhonen.

Business joensuun lehdistötilaisuus

Visit joensuun kuvakooste