JoMa kukisti Koplan hyvällä esityksellä

Joensuun Maila jatkoi väkeviä otteita pelikentillä ja kaatoi Kouvolan Pallonlyöjät lukemin 2-0 (4-3, 4-3).

Tunnustellen käyntiin lähteneessä kamppailussa kuskin paikan otti vierailija Pallonlyöjät toisessa vuoroparissa, kun lyöjäjokeri Ossi Meriläinen iski pallon kolmospuolelle ja räpylävirheen avuin kotiin juoksi Jasperi Luoma.

Lauantaina 35-vuotispäiviään viettänyt kapteeni Aleksi Rautiainen tasoitti kamppailun tasoittavalla vuorolla lyömällä pallon kumuralla väliin. Kotiin Rautiaisen lyönnillä riensi Konsta Kettunen.

Kolmannessa vuoroparissa JoMa pääsi johtoon harhaheiton turvin, kun Toni Kohonen ei saanut Arttu Ruuskan polttoheittoa kolmospesällä kiinni. Tällä harhaheitolla kotiin juoksivat Konsta Piironen ja Kettunen. Joensuun Mailan neljännen juoksun sivalsi Patrik Wahlsten vielä samassa vuoroparissa.

Kouvolalaiset pääsivät vielä juoksun päähän, kun Matti Latvala iski pallon kakkosjatkeelta läpi. Tämän jälkeen JoMan räpylä kuitenkin ja avausjakso kirjattiin joensuulaisille numeroin 4-3.

Samat lukemat toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso käynnistyi JoMan komennossa, kun heti ensimmäisessä vuoroparissa Wahlsten iski pallon taakse keskelle väliin koppareiden eteen. Kouvola tasasi puntit tasoittavalla vuorolla, kun Valtteri Hämäläisen lyönti painui kakkosjatkeelle ja kotiin ennätti Ruuska.

JoMa painoi kaasun pohjaan toisessa vuorossa, jossa kotijoukkue onnistui kolme kertaa. Ensin Litmanen sivalsi kolmospuolelta pallon läpi ja perään Rautiainen kuritti KPL:n koppareita lyömällä pallon takaa läpi kahden juoksun arvoisesti.

Avausjakson tapaan Pallonlyöjät hiipi vielä juoksun päähän, kun neljännen tasoittavalla vuorolla. Ensin Iiro Kuosan heitto karkasi kakkospesältä yli ja harhaheiton turvin kotipesään hölkkäili Jasperi Luoma. Tilanteen jatkuttua Janne Kivipelto upotti pallon kolmosjatkeelle 4-3-kavennusjuoksun arvoisesti.

”Helppo oli tulla”

Joensuun Mailan kokoonpanossa nähtiin viikonlopun aikana uusi tuttavuus, kun yhteistyöseura Puijon Pesis lainasi Nestori Moisiota JoMa-paitaan tunnustelemaan Superpesiksen vauhtia. Moisio pelasi vakuuttavat ottelut kakkosvahdin paikalla.

–Joukkueessa ei hirveästi tuttuja ollut ja aina olen katsonut, että täällä on ollut isoja nimiä pelaamassa. Todella jännittynein fiiliksin tulin, mutta kun pelit alkoivat, niin siitä se lähti rullaamaan. Mukavasti joukkue otti vastaan ja kannusti. Helppo oli tulla, kommentoi Moisio.

Katso miehen haastattelu kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Joensuu Areenan superviikonloppu jatkuu sunnuntaina, kun JoMa Naiset kohtaa Siilinjärven Pesiksen klo 14.00 alkavassa kamppailussa. Viikonlopun päättää klo 17.00 alkava Kiteen Pallon ja Kouvolan Pallonlyöjien välinen kohtaaminen. Joensuun Maila välittää molemmat kamppailut suorina selostettuina monikameralähetyksinä netticket.fi-palvelun kautta kotisohville!

Nestori Moision kommentit ottelun päätyttyä.

Katso kuvat matsista!