JoMa kaatoi Mansen kotiyleisön edessä – ”Tunnetta oli”

Joensuun Maila ja Manse PP tarjosivat 1937-päiselle kauden joensuulaisyleisölle viihdyttävän lauantai-illan Superpesiksen parissa.

Ottelun alku oli tunnustelevaa, eikä avausvuoroparissa juoksuja nähty. Toisessa vuoroparissa JoMa nollasi ensin Mansen ja tasoittavalla vuorolla lyöjätykki Patrik Wahlsten iski joensuulaiset 2-0-johtoon kolmospuolen läpilyönnillä.

Kolmannessa vuoroparissa tamperelaiset hiipivät juoksun päähän, kun joensuulaisille tuttu mies Juha Niemi näpäytti pallon kolmosrajaan ja kotiin ennätti niukasti Topias Lilja.

Neljännessä vuoroparissa sattui ja tapahtui. Ensin Tuomas Jussila sivalsi pystymailalyönnillä pallon takakentälle, jossa JoMa-koppari Topi Hurskainen ei saanut lyöntiä pysäytettyä ja Jussila pääsi kiertämään tyhjään kenttään kunnarin. Tilanteen jatkuttua Henri Puputti iski painavan kumuran Konsta Piirosen eteen, josta pallo pomppi jälleen kauas 1+1 juoksun arvoisesti.

Hetkellinen otteen herpaantuminen ulkopelissä ei JoMaa lannistanut tasoittavalla sisävuorolla. Lyöjät olivat käymässä jo vähiin, mutta niin vain kahdella palolla joensuulaiset tasoittivat jakson. Ensin Kasperi Hämäläinen niittasi kakkosluukusta pallon maisemiin kiertäen tyhjään kenttään kunnarin. Tämän jälkeen lyömään asteli Wahlsten, joka iski rajaleikkurin kolmospuolelle ja Hämäläinen pääsi tuomaan jakson tasoittaneen juoksun.

– Tunnetta oli. Meillä oli tänään teemana ilmeen ja kunnian palautus, kun pari edellistä kotimatsia on ollut täysin anteeksiantamatonta. Olimme vähän alistuneet varovaisuuteen. Tänään onnistuimme päivän teemassamme ja siihen pitää olla tyytyväinen, kommentoi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

JoMa karkasi toisella jaksolla

Joensuulaiset siirtyivät ottelun toisella jaksolla johtoon kakkospesältä ohi lentäneen harhaheiton turvin. Toisessa vuorossa Manse tuli vielä tasoihin Taneli Lassilan onnistumisella, mutta tämän jälkeen JoMan oma peli toimi.

Kolmannessa vuoroparissa Aleksi Rautiainen ja Wahlsten löivät yhdet juoksun mieheen ja kun hyvässä lyöntivireessä ollut Wahlsten onnistui vielä kertaalleen neljännessä vuorossa, niin peli alkoi näyttää selvältä.

Vierailijoiden viimeisen 4-2-kavennusjuoksun iski Juha Puhtimäki.

– Vaikka voitimme ja pelasimme hyvin, niin sisäpeliin mahtui kuitenkin ykköspaloja ja muutamia menemättä jäämisiä etenemisissä. Ulkopeli puolestaan oli rohkeaa pelaamista ja lukuisia voittavia suorituksia. Voitto tästä oli iso plussa, päätti Korhonen.

Business joensuun lehdistötilaisuus

visit joensuun kuvakooste