JoMa kaatoi JymyJussit vakuuttavilla otteilla – ”Hyvännäköistä peliä meiltä”

Joensuun Maila voitti Seinäjoen JymyJussit Bolt Stadionilla selvin lukemin 2–0 (8–2, 6–1).

Aurinkoisissa olosuhteissa pelattua Joensuun Mailan ja Seinäjoen JymyJussien välistä kohtaamista oli saapunut torstai-iltana Bolt Stadionille seuraamaan 1802-päinen joensuulaisyleisö, joka sai sitä mitä halusi.

Joensuulaiset avasivat ottelun tehokkaasti, kun ensimmäisessä ja toisessa vuoroparissa lyöjäjokeri Juho Toivola iski kotijoukkueen 2–0-johtoon. Vierailijat pääsivät ainoan kerran illan aikana peliin mukaan toisen vuoroparin tasoittavalla, kun Aapo Hiltunen ja Markus Hallasuo löivät lukemiksi 2–2.

JymyJussien tasoitusjuoksujen jälkeen JoMa meni menojaan. Kolmannessa vuoroparissa kotijoukkue takoi neljä juoksua Toivolan, Henri Litmasen ja Joosua Rätön toimesta.

Neljännessä vuoroparissa Rättö ja Kasperi Hämäläinen kaunistelivat tulostaululle JoMan jaksovoittolukemiksi 8–2.

Toisella jaksolla JoMan sisäpeli rullasi ensimmäisestä vuoroparista lähtien, kun Rättö ja Samuel Tirkkonen iskivät JoMan 2–0-johtoon.

JoMan ulkopeli piti lukkari Ville Väliahon JymyJussit tehokkaasti kurissa, eikä vierailijat saaneet koko ottelussa kuin yhdeksän kolmostilannetta. Joensuulaiset puolestaan tekivät 28 kolmostilannetta.

– 28 kolmostilannetta ja niistä 14 juoksua, niin väistämättä voittaa ottelun. Tuosta tilannemäärästä, vaikka kuinka puolustaa, niin tietty määrä juoksuja tulee. Tyytyväinen olen meidän ulkopeliin. Seinäjoella on vaarallisia kotiuttajia, mutta kykenimme saamaan heidän tilannemäärät pieniksi, kommentoi JoMan pelinjohtaja Mikko Huotari.

Toisen ja kolmannen vuoroparin tasoittavilla vuoroilla JoMa takoi molemmilla kaksi lisäjuoksua ja voitti toisen jakson numeroin 6–1.

– Ihan mukavasti napsui. Olimme hyvin pelissä mukana heti molempien jaksojen alkuun. Pääsimme johtoasemaan, ja silloin on mukavampi pelata niin ulkona kuin sisällä. Hyvännäköistä peliä meiltä, kommentoi JoMan parhaana palkittu Toivola.

Joensuun Mailalla on Superpesiksen alkusarjaa jäljellä kaksi ottelua. Tiistaina 23. heinäkuuta joukkue matkaa Imatralle Pallo-Veikkojen vieraaksi. Alkusarjan huipennus nähdään perjantaina 26. heinäkuuta Bolt Stadionilla, kun Kouvolan Pallonlyöjät saapuu JoMan vieraaksi. Varmista paikkasi ja osta lippusi ennakkoon tämän linkin kautta!