JoMa ja Keki tarjosivat trillerin joensuulaisyleisölle

Joensuun Maila kaatoi Kempeleen Kirin yli kolmituntisen kamppailun jälkeen lukemin 2-1 (5-3, 2-11, 0-0, 3-2).

Kerubi Stadionilla nähtiin tasainen taistelu sarjapisteistä, kun Joensuun Maila ja Kempeleen Kiri kohtasivat runkosarjan toisella kierroksella.

Joensuun Maila karkasi ensimmäisessä sisävuorossaan 2-0-johtoon harhaheiton ja kuumassa lyöntivireessä olevan Aleksi Rautiaisen onnistumisella. KeKi hyökkäsi tiukasti vastaan tasoittavalla vuorolla ja onnistui siirtymään johtoon, kun ensin Marko Pelkonen koitutti Onni Määtän ja perään Matti Korhonen tinttasi pallon kolmospuolelta läpi kahden juoksun arvoisesti.

Joensuulaiset tarjosivat kuitenkin kotiyleisölle syytä riemuun, kun jakson loppupuolella Rautainen, Henri Litmanen ja Patrik Wahlsten iskivät JoMan 5-3-jaksovoittoon kotiutuksillaan.

KeKi murjoi JoMaa toisella jaksolla

Jos ottelun ensimmäinen jakso meni kotijoukkueen komennossa, niin toiselle jaksolle osat vaihtuivat täysin. JoMa siirtyi ensimmäisessä vuorossa 1-0-johtoon Wahlstenin keskipompulla, mutta tämän jälkeen kentällä nähtiin kempeleläisten näytös.

–Jotenkin olin aistivinani, että Kempele oli hieman hengetön toisen jakson alussa. Siinä olisi ollut meidän paikkamme polkaista karkuun, mutta kyllä heiltä sitkeyttä löytyi, kommentoi JoMan pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Vierailijat onnistuivat puhkomaan JoMan ulkokenttää rajuin ottein ja kunnareita nähtiin yhteensä kolme kappaletta, kun Antti Korhonen, Matti Korhonen ja Pelkonen onnistuivat.

– Siellä oli upeita lyöntejä ja kyllähän Kempeleen lyöntivoima oli juuri sitä, mitä ennakkoon tiedettiin.

Kempeleen jaksovoitto kirjattiin lopulta numeroin 2-11.

– Kun toinen jakso karkasi, niin siinä ainut ajatus, mitä joukkueelle pumpattiin oli se, että me voitamme tämän pelin.

Ratkaisu kotiutuslyöntikilpailussa

Supervuoroparissa jäätiin juoksuitta ja edessä oli kotiutuslyöntikilpailu, jossa KeKi avasi pelin kahdella onnistumisella. JoMa tuli kuitenkin tasoihin ja ratkaisu nähtiin lopulta viimeisessä parissa. Kokemus puhui viimeisellä lyönnillä, kun Antti Hartikainen sivalsi pallon läpi kolmospuolelta vastustamattomasti.

–Kotiuslyöntikilpailussa oli hyvää ja aktiivista ulkopelaamista. Ottelun ratkaisuhan oli kokeneen pelimiehen tyly ratkaisu, johon oli hienoa peli lopettaa.