JoMa iski sarjan tasoihin – ”Siinä heijastui tämän kauden nousuvire”

Joensuun Maila onnistui tasoittamaan ottelusarjan 1-1:een kotiyleisön edessä, kun Sotkamon Jymy kaatui numeroin 2-0 (3-2, 8-3).

1932 henkeä oli saapunut Kerubi Stadionin pesishuumaan seuraamaan Joensuun Mailan ja Sotkamon Jymyn välistä toista puolivälieräottelua, joka alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden esittäessä laadukasta räpyläpeliä.

Juoksuja saatiin odotella kolmannen vuoroparin tasoittavalle vuorolle saakka, jossa räväkässä lyöntivireessä ollut Roope Korhonen sivalsi vieraat 0-2-johtoon.

Joensuun Mailan viimeinen sisävuoro tuotti tulosta ja Samuel Tirkkonen pääsi ensimmäisenä huudattamaan kotiyleisöä. Mies paiskasi pystymailalyönnin takakentälle ja kun pallo pomppi Jymy-koppari Iivari Vihannon syöksykoppiyrityksen alta maisemiin, pääsi Tirkkonen kiertämään kunnarin tyhjään kenttään.

Tämä herätti JoMan sisäpelin. 2-2-tasoitus syntyi Aleksi Rautiaisen mailasta ja tilanteen jatkuttua Patrik Wahlsten tälläsi JoMan 3-2-johtoon.

– Kyllä siinä ensimmäisellä jaksolla mietti, että mitkä pelit tässä ovat menossa, kun tapahtui kaikenlaista. Erityisesti siinä vaiheessa, kun menimme johtoon. Se oli käänteentekevä hetki, johon saimme pientä apua, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Tasoittavalla vuorolla Jymy sai vielä tilanteen päälle, mutta joensuulaisten räpylä kesti tiukassa paikassa. Näin ollen jaksovoitto kirjattiin JoMalle numeroin 3-2.

– Sisäpeli oli hieman piipussa siihen johtojuoksuun saakka. Siinä heijastui tämän kauden nousuvire. Olimme ideassa kiinni ja se oli koko ajan tuloillaan, mutta emme saaneet ihan rullaa pyörimään.

Jymy hyökkäsi odotetusti toisella jaksolle rajusti ja heti ensimmäisessä vuorossa vierailijat siirtyivät avausjakson tapaan 0-2-johtoon Roope Korhosen ja Aapo Komulaisen onnistumisilla.

Sisäpelinsä ensimmäisen jakson lopulla auki saanut JoMa ei tästä kuitenkaan hetkahtanut. Tasoittavalla vuorolla alkoi lyöntiralli, joka johti 3-2-johtoasemaan, kun Wahlsten, Tirkkonen ja Konsta Piironen onnistuivat.

– Ensimmäisen jakson ohitse meneminen oli henkisesti tärkeä juttu. Sitten toinen jakso olikin aika vapautunutta. Täytyy muistaa, että Sotkamo löi heti 2-0:aan. Kärsivällisesti pelasimme peliä.

JoMan sisäpeli loksahti kerralla kohdallaan ja onnistumisia sateli mailan varressa. Toisessa vuoroparissa 4-2-juoksun iski Ville Väliaho ja kolmannessa vuoroparissa JoMa kaasutteli 8-2-johtoon. Onnistuneet kotiutukset kirjattiin Topi Hurskaiselle, Erkka Gröhnille, Rautiaiselle ja Väliaholle.

– Koko joukkueen vireystila ja olemus tänään oli tänään aivan eri sfääreissä, mitä se oli takkuisessa ensimmäisessä pelissä. Jos katsotaan sitä tekemistä, niin tässä oli paljon hyvää sillä puolella, päätti Pennanen.

Neljännen vuoron aloittavalla Jymy onnistui kertaalleen, mutta se oli kainuulaisille laiha lohtu. Joensuulaiset veivät toisen jakson tylysti 8-3.

Ottelusarjan kolmas kamppailu pelataan tiistaina Hiukan pesäpallostadionilla. Neljäs kohtaaminen nähdään Kerubi Stadionilla torstaina 2.9. klo 17.00 alkaen. Liput ovat jo myynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa ja maanantaina klo 10.00 alkaen Joensuun Mailan toimistolla. Ole nopea ja varmista paikkasi!

Business joensuun lehdistötilaisuus

Visit joensuun kuvakooste

Kuka oli ottelun enerkisin pelaaja?

Enerkisin pelaaja

Joensuun Maila ja sen yhteistyökumppani Enerke selvittävät kaudella 2021 jokaisen JoMan ottelun jälkeen yleisön suosikin – illan Enerkisimmän pelaajan.