JoMa iski Jymyn kumoon – ”Saimme sen minkä tarvitsimme”

Joensuun Maila kaatoi Hiukan pesäpallostadionilla Sotkamon Jymyn lukemin 0-1 (0-3, 7-7).

Joensuun Maila avasi ottelun vahvasti, kun heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla Aleksi Rautiaisen kakkosrajanäpy toimi ja kotiin juoksi Topi Hurskainen.

Joensuun Maila onnistui ulkopelissä lukkari Ville Väliahon johdolla täydellisesti, eikä kotijoukkueelta avausjaksolla juoksuja nähty.

JoMa onnistui puolestaan vielä kahdesti ja molemmista juoksuista vastasi Rautiainen.

– Oli rentoa tekemistä koko päivän. Emme miettineet taululla olevia lukemia, vaan pelasimme omaa peliämme. Koetimme saada hyvillä lyönneillä hyviä suorituksia ja se toimi tänään, kommentoi JoMan parhaana palkittu Rautiainen.

Toisen jakson alkuun JoMa jatkoi pirteitä otteita, vaikka Jymy saikin toisessa vuorossa juoksutilin auki Lauri Rönkön välilyönnillä.

Joensuulaiset painelivat 1-3-johtoon, kun Henri Litmanen ja Mikko Kemppainen sivalsivat pallon väliin. Joensuulaisten kolmas juoksu syntyi harhaheiton turvin.

Tämän jälkeen Hiukan kotiyleisö pääsi tuulettamaan peräti viiden Jymy-onnistumisen myötä. Roope Korhosen läpilyönti aloitti ilottelun, kun JoMa jätti palon paikat käyttämättä.

– Jouduimme yhdessä vuoroparissa köysiin. Jokaisessa pelissä tulee ne hetket, missä koetellaan. Siinä oli vähän sellaista itsensä kantamisessa, missä on työstettävää. Siellä saattoi hieman näkyä tätä kautta olemuksessa, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen.

Kolmannessa vuoroparissa JoMa-kärki Konsta Piironen iski tyhjään kenttään kunnarin. Neljännen vuoroparin aloittavalla joensuulaiset antoivat vielä Jymylle yhden juoksun eteen harhaheitolla.

Kirittävää riitti joensuulaisilla näin ollen kolmen juoksun verran, mutta tästä JoMa ei hätkähtänyt. JoMa löysi oikeat sävelet sisäpeliinsä ja joukkue tasoitti jakson Rautiaisen, Patrik Wahlstenin ja Konsta Kettusen onnistumisilla.

– Tilanne kerrallaan rakensimme ja sittenhän sen näkee, että monta juoksua sieltä tulee. Emme turhaan jäkittäneet ja kärsivällisten otteiden jälkeen jakso kääntyi tasuriksi. Olimme tuon verran parempia tänään, pohti Rautiainen.

Myös pelinjohtaja Pennanen oli tyytyväinen joukkueen nousuun tiukassa paikassa.

– Päällimmäisenä jäi mieleen usko, rauhallisuus ja yhdessä tekeminen. Emme olleet otsa kurtussa tuloksen suhteen, vaan meillä on ollut muita tavoitteita. Sinne purkin pohjalle tarvitaan helmiä jokaisesta pelistä ja harjoituksesta.

– Ilahduttaa peli-ilon palautuminen. Pääsääntöisesti menimme seitsemän vuoroparia levollisesti ja pelasimme järkevää pesäpalloa. Hyvä nousu ja tuollaisethan ovat tärkeitä. Olen tyytyväinen tähän päivään ja saimme sen minkä tarvitsimme, päätti Pennanen.

Katso kuvat matsista