Ei pisteitä Pihkalasta "Pelin alussa ollut tunne kuoli nopeasti"

Joensuun Maila taipui Hyvinkään Tahkolle lukemin 1-0 (5-1, 2-2).

Viikon ensimmäinen matsi ei tuonut lisäpisteitä Joensuun Mailalle. Ottelun avausjakso oli joensuulaisilta tahmeaa mailan varressa, eikä perättäisiä onnistumisia syntynyt.

Kotijoukkue puolestaan onnistui mailan varressa heti ensimmäisessä vuorossa, kun Teemu Nikkanen onnistui.

Tahko iski lisää löylyä toisessa vuorossa, kun joukkue paineli 4-0-johtoon Juha Korhosen, Nikkasen ja Patrik Vartaman onnistuttua kotiutuksissa. Joensuulaiset olivat puolestaan täysin lukossa, eikä vastahyökkäystä nähty.

– Ensimmäinen jakso oli pehmeä ja osittain uninen. Sisäpeli oli luokatonta ja tuntui, että keskiosumia koko jaksolla oli nolla, kommentoi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Vartama onnistui vielä kertaalleen neljännessä vuorossa, jossa myös JoMa sai juoksuhanoja auki Henri Litmasen toimesta. Avausjakso kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 5-1.

– Pelin alussa ollut tunne kuoli nopeasti. Jouduimme pelaamaan jakson loppua kohden pienellä riskillä, jotta saisimme päätä auki. Lyöntiratkaisut olivat sellaisia, jotka epäonnistuessaan saattoivat näyttää ulospäin rumilta.

Toisella jaksolla JoMa uudisti lyöntijärjestystään, joka tuntui auttavan. Kärki meni kokonaan uusiksi, kun Samuel Tirkkonen vaihtui numerolle yksi ja Mikko Kemppainen numerolle kaksi.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin siirtymään johtoon Santtu Patovan lyönnillä. JoMan pelikin parani ja onnistumisia alkoi tulla myös sisäpelissä. Toisen vuoroparin aloittavalla Patrik Wahlsten ja Aleksi Rautiainen onnistuivat viemään JoMan ensimmäistä kertaa kuskin paikalle.

Tahko kuitenkin kimmersi vielä tasoihin kolmannessa vuorossa, jossa Jere Vikström sivalsi pallon kolmosluukusta maisemiin ja mies pääsi kiertämään kunnarin tyhjään kenttään tasoitusjuoksun arvoisesti. Kun lisäjuoksuja ei enää nähty, niin jakso tasattiin lukemin 2-2.

– Toisella jaksolla saimme peliä korjattua ja aloimme pärjäämään. Toisella jaksolla ei ollut riittävästi venymiskykyä ja siinä lopputulos, vaikka tunnetila parani ensimmäisestä jaksosta. Ei ollut voiton arvoinen suoritus, päätti Korhonen.

Katso matsin kuvat