Takaisin tositoimiin torstaina – ”Innolla odotan tulevia otteluita”

Superpesiksen runkosarja jatkuu Joensuun Mailan osalta torstaina, kun Pattijoen Urheilijat saapuu vieraaksi Kerubi Stadionille.

Joensuun Maila aloittaa heinäkuun kahdella kotiottelulla, kun torstaina 1.7. vieraaksi saapuu Pattijoen Urheilijat ja lauantaina 3.7. ex-JoMa-pelureita vilisevä Manse PP tulee mittaamaan JoMan pelivirettä. Osta matsiliput ennakkoon Ticketmasterin verkkokaupasta!

– Juhannuksen aikana sai ajatukset pois pesäpallosta hetkeksi ja sai muutaman päivän levätä. Kivasti meni pieni tauko, kommentoi Joensuun Mailan lukkari Ville Väliaho.

Lepo tuli varmasti joukkueelle tarpeen, sillä heinäkuussa JoMa pelaa yhteensä 13 ottelua, joista kahdeksan on vieraspelejä.

– Paljon pelejä on tulossa, mutta pelaaminenhan tässä hienointa on. Innolla odotan tulevia otteluita ja koetetaan jaksaa painaa menemään.

Ennen juhannustaukoa JoMa kaatoi kotikentällä Koskenkorvan Urheilijat lukemin 2-0 (4-3, 4-1), jota edelsi 2-0-tappio Kempeleen Kirin vieraana.

– Alkukaudesta ulkopeli ei ollut niin tikissä, kuin olisi voinut odottaa. Nyt kuitenkin tuntuu, että se puoli on korjaantunut, mutta vastaavasti sisäpelissä on ollut enemmän hankaluuksia.

– Olemme käyneet tiukkoja keskusteluja ja jokainen on varmasti itsekin miettinyt, että kuinka peliä saadaan parannettua. Uskon, että kun pelit jälleen käynnistyvät, niin joukkueen peli tulee olemaan hyvällä tasolla, pohti Väliaho.

Torstain vastustaja Pattijoen Urheilijat on naarannut alkukauden kuudesta ottelusta kuusi sarjapistettä ja joukkueen sarjasijoitus on tällä hetkellä kahdestoista.

– Pattijoen joukkue ei ole hirveästi muuttunut edellisistä vuosista. He pelaavat edelleen perusvarmaa hyvää ulkopeliä ja tekevät kyllä palon paikoista palot.

Taitoa ja kokemusta vierailijan riveistä löytyy lukkari Topi Kososen ja etenijäkuningas Sami Haapakosken johdolla. Vierailijan paidassa nähdään myös joensuulaisille kahdelta edelliseltä kaudelta tuttu mies, kun Pattijoelle siirtynyt Simo Rahunen saapuu entisen kotiyleisön eteen.

– Sisäpelissä jalkanopeus ei ehkä ole niin nopealla tasolla, kuin muilla joukkueilla, mutta tilanteita he tekevät siitä huolimatta. Kotiuttaminen on siellä ollut heidän hankalin osuutensa ja toivottavasti se on hankalaa meitäkin vastaan.

Räpylän täytyy torstaina pitää, että voitto ja sarjapisteet jää Joensuuhun.

– Meidän täytyy pitää Pattijoen tilannemäärä mahdollisimman pienenä, eikä varsinkaan jätetä paikkoja heidän läpilyönneillensä. Jos yksittäisillä hyvillä lyönneillä lyövät juoksuja, niin saa lyödä. Meidän täytyy itse omassa sisäpelissä saada omille jokereille tilanteita, joista sitten tarvittavat juoksut isketään, päätti Väliaho.