Tahkon vierailu päättää kotiotteluiden putken – ”Kova pelitahti on ollut oikein kiva juttu”

Joensuun Maila pääsee pelaamaan kotiyleisön eteen kolmannen kerran viikon sisällä.

Tiistai-illan kamppailuun Joensuun Maila saa vieraita etelästä, kun Hyvinkään Tahko saapuu Kerubi Stadionille taistelemaan sarjapisteistä. Tiiviin alkukauden kaksi ensimmäistä kotimatsia Joensuun Mailan osalta on päättynyt kotivoittoihin Haminan Palloilijoista ja Kempeleen Kiristä.

–Itse asiassa kova pelitahti on ollut oikein kiva juttu. Tässä on päässyt hyvin pelirytmiin kiinni, eikä ole tarvinnut jäädä edellisiä otteluita sen enempää miettimään, kun seuraavat ottelu on jo edessä ja saa kääntää ajatukset sinne, kommentoi Henri Litmanen.

Kauden kaksi ensimmäistä kotiottelua on pelattu varsin kesäisissä olosuhteissa. Ennusteiden mukaan Kerubi Stadionin kotiyleisö pääsee nauttimaan auringosta ja lämmöstä myös tiistaina.

–Kelit ovat olleet pesäpallolle kovat, kun tällaisissa helteissä kausi on käynnistynyt. Kyllä se seuraavana päivänä kropassa tuntuu, ”Litti” tunnusti.

Tiistain vastustajan Hyvinkään Tahkon kausi käynnistyi perjantaina 2-0 (4-0, 5-4) -tappiolla Manse PP:n vieraana Tampereella. Syksyn siirtomarkkinoilta Tahkon haaviin tarttui huippunopea kärkimies Teemu Nurmio, sekä lukkarilupaus Petteri Alanen.

–Tahkolla on kovia kotiuttajia Teemu Nikkasen ja Juha Korhosen johdolla. Meidän täytyy pyrkiä heidät jättämään mahdollisimman vähille tilanteille. Ulkopelin täytyy pysyä tiukkana jo heti nollatilanteesta lähtien.

–Vaihtotilanteissa täytyy olla aktiivinen aloitteentekijä ja pyrkiä hiekoittamaan heidän peliään. Jos saamme nollatilanteessa kärkietenijöitä pidettyä pois kentältä ja vaihtajia juoksemaan, niin se tietää myös Nikkaselle ja Korhoselle vähemmän kotiutuspaikkoja, linjasi Litmanen.

Joensuun Maila on onnistunut lyömään kahteen ensimmäiseen otteluun 30 juoksua.

–Meidän täytyy lähteä jatkamaan raikasta sisäpeliä, jossa on paljon hyviä aihioita. Jokainen on tähän saakka onnistunut roolissaan hienosti.

–Joukkueemme nuorisokaarti Samuel Tikkonen, Erkka Gröhn ja Kasperi Hämäläinen ovat tehneet huikean harppauksen talven aikana. Nuorten miesten hyvät otteet näkyivät jo hallikaudella, mutta on ollut hienoa nähdä työn tulos myös tosipeleissä, Litmanen päätti.

Joensuun Mailan ja Hyvinkään Tahkon välinen kamppailu Kerubi Stadionilla käynnistyy klo 18.00. Osta lippusi ennakkoon tästä linkistä!