Sotkamon Jymyn kimppuun kotikentällä – ”Hieno kärkimatsi on tiedossa”

Joensuun Maila saa torstain huippuotteluun vieraita Kainuusta, kun Sotkamon Jymy saapuu Kerubi Stadionille.

Joensuulaisilla on tällä viikolla ainoastaan yksi kotiottelu, kun JoMa kohtaa torstai-illan kamppailussa toistaiseksi ilman tappioita sarjassa jyräävän Sotkamon Jymyn.

JoMa käänsi kurssiaan takaisin voittojen maanantaina kaatamalla IPV:n vieraskentällä numeroin 0-2 (1-2, 0-9). Ulkopeli oli mallillaan ja nousujohteiset esitykset sisäpelissä takasivat vakuuttavan voiton.

Joensuun Mailan kokoonpanosta alkukaudesta loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Konsta Kettunen on noussut takaisin pelaavaan miehistöön.

– Oma peli on lähtenyt nousujohteisesti käyntiin. Toki tässä vasta alkukausi on käynnissä ja koko ajan pyritään omaa tekemistä kehittämään. Kun kroppa on täydessä kunnossa, niin kehitystäkin tulee, kommentoi Kettunen.

Torstai-illan kamppailuun vastustaja kovenee, joka sytyttää ”Ketun”.

– Sotkamon Jymy on totta kai sarjan kärkiporukka ja hieno kärkimatsi on tiedossa. Meidän täytyy jokainen tilanne miettiä tarkkaan, eikä pelissä saa tulla tyhjiä hetkiä.

Molempien joukkueiden lyöjätykit ( JoMan Aleksi Rautiainen 1+18 ja Patrik Wahlsten 16 sekä Jymyn Lauri Rönkkö 2+17 ja Roope Korhonen 2+13) mahtuvat tällä hetkellä Superpesiksen lyöjätilaston viiden parhaan lyöjän joukkoon.

– Meidän täytyy saada ehdottomasti heidän ykköskärkensä kiinni. Isoimpana tekijänä pitää kärjestä saada Joni Rytkönen aisoihin ja lyöjäjokereille mahdollisimman vähän kotiutustilanteita.

– Omassa sisäpelissä puolestaan täytyy saada tilanteita aikaiseksi ja sitä kautta päästä iskemään Jymyn ulkopelin heikkouksiin kiinni, joita sieltäkin löytyy varmasti.

Ennakkolipunmyynti torstain huippuotteluun on ollut vilkasta ja Kerubi Stadionin lehtereillä tullaan näkemään runsaslukuinen kotiyleisö.

– Kotiyleisön kannattaa seurata torstaina lukkari Ville Väliahoa. Miehellä on viime vuoden seura vastassa, joten varmasti on nälkää näyttää heille, päätti Kettunen.

Joensuun Mailan ja Sotkamon Jymyn välinen kamppailu käynnistyy Kerubi Stadionilla klo 18.00. Ennakkoliput myy Ticketmasterin verkkokauppa ja Joensuun Mailan toimisto (klo 10-15). Portit ja lipunmyynti stadionilla avautuvat klo 17.00.