Juhannusviikko käynnistyy KeKin vieraana maanantaina

Joensuun Maila pelaa ennen juhannusta kaksi ottelua. Maanantaina joukkue suuntaa Kempeleen Kirin vieraaksi ja keskiviikkona Koskenkorvan Urheilijat saapuu Kerubi Stadionille.

Joensuun Maila nappasi torstaina makoisan voiton Kerubi Stadionilla hallitsevasta Suomen mestarista, kun Sotkamon Jymy kaatui numeroin 2-0 (3-2, 2-1).

– Torstaina oli kaikin puolin mahtavan hieno pesisilta. Kerubi Stadionilla oli valtavan hieno tunnelma, mukavasti yleisöä ja latausta kärkiotteluun. Kaiken kruunasi sitten puhdas voitto Jymystä, kommentoi Topi Hurskainen.

– Saimme jo Imatran reissulla ulkopeliä kuntoon ja se kun pysyi hyvänä myös Sotkamoa vastaan ja mahdollisti voiton, niin siitä on kyllä hyvä jatkaa eteenpäin. Se tuo uskoa ja luottoa, että olemme asian ytimessä.

Kolmoskopparina totutusti pelannut Hurskainen on vaihtanut tälle kaudelle ulkopelipaikkaa kakkospuolelle.

– Oma alkukausi on alkanut ihan kohtalaisesti. Kyllähän siellä on niitä mustiakin hetkiä ja yksi ohipeli Tampereella, mutta alkukautta tässä vasta pelataan. Vielä on aikaa kehittyä ja hakea omaa pelitapaa, varsinkin kun rooli on hieman muuttunut kopparina kolmospuolelta kakkospuolelle.

– Sisäpelissä numero on vaihtunut kakkosesta kolmoseksi, eli itselle tulee kakkostilannetta, jonka kanssa on saanut ajatustyötä tehdä. Näkisin kuitenkin, että pelit kehittävät ja kokemuksen kautta saa varmuutta ratkaisuihin. Hyvällä tiellä ollaan ja syksyllä ollaan sitten kovia.

Joensuun Maila ja Kempeleen Kiri kohtasivat runkosarjan toisella kierrokselle Kerubi Stadionilla. Tuolloin JoMa sai kokea ottelun toisella jaksolla kempeleläisten sisäpelitehokkuuden. Joensuulaiset käänsivät ottelun kuitenkin kotiutuslyöntikilpailun jälkeen itselleen lukemin 2-1 (5-3, 2-11, 0-0, 3-2).

– Kuten huomasimme, niin KeKillä on vaarallisia iskijöitä Antti Korhosen, Matti Korhosen ja Marko Pelkosen johdolla. Heidän edestänsä täytyy saada ruokaa pois kentältä. Etenijäosasto on ehkä hieman kapea ja jos pystymme sitä hieman rikkomaan, niin ei jää lyöjille niin paljoa kotiutuspaikkoja.

– Meillä on ollut nollatilanne pelaaminen hyvällä tasolla ja saimme Jymyäkin vastaan heidän kärkietenijöitänsä hyvin kiinni. Siihen kiinnitämme huomiota myös KeKin vieraana, päätti Hurskainen.

Kempeleen Kirin ja Joensuun Mailan välinen kohtaaminen Ruutu Urheilun supermaanantai-ottelu ja monikameralähetys Kempeleestä käynnistyy klo 17.30.