Uskomaton ura jatkuu sittenkin – Topi Kosonen Joensuun Mailaan!

Lukkarilegenda Topi Kosonen ei lopetakaan uraansa, vaan siirtyy Joensuun Mailaan kaksivuotisella sopimuksella. Myös Ville Väliaho jatkaa JoMassa.

Joensuun Mailan miesten edustusjoukkue vahvistuu yhdellä kaikkien aikojen pesäpalloilijoista: lukkari Topi Kosonen, 39, siirtyy Pohjois-Karjalaan kaksivuotisella sopimuksella.

Pitkän ja komean uran tehnyt Lappeenrannan Pesä Ysien kasvatti ehti jo ilmoittaa peliuransa päättymisestä viime kauteen, mutta jatkaakin nyt uraansa Joensuussa.

– Kososen kaltaisella kokeneella huippupelaajalla on paljon annettavaa joensuulaiselle pesäpallolle. Joukkueellemme tilanne antaa erinomaisen määrän mahdollisuuksia ja variaatioita, JoMan pelinjohtaja Mikko Huotari kommentoi.

– Kun yhden merkittävimmistä pesäpallourista tehnyt lukkari ottaa yhteyttä, ja ääni puhelimessa on kirkas ja kuulas, niin tilannetta on ainakin harkittava perusteellisesti. Puntaroimme asiaa yhdessä valmennus- ja seurajohdon kesken ja löysimme paljon asioita, joita Topi voi antaa seuraavien kahden vuoden aikana joensuulaiselle pesäpalloilulle.

Kosonen on pelannut Superpesistä Pattijoen Urheilijoissa kaudesta 2004 lähtien runkosarjassa 485 ja pudotuspeleissä 107 ottelua. Miehen henkilökohtaiset tilastot ovat komeaa luettavaa: 51+322 lyötyä, 567 tuotua ja 2599 kärkilyöntiä.

Kososen palkintokaapista löytyy yksi Suomen mestaruus, SM-hopea ja SM-pronssi sekä Vuoden lukkari- ja Vuoden pesäpalloilija-palkinnot. Lisäksi Kosonen on pelannut urallaan muun muassa kymmenen Itä–Länsi-ottelua.

Väliaho ja Saarilehto jatkavat

JoMassa on ensi kesänä kaksi huippulukkaria, sillä myös viime kaudella Mehtimäen lautasella häärinyt Ville Väliaho, 25, jatkaa seurassa. Väliahon sopimus kattaa kauden 2022.

Väliaho siirtyi Joensuuhun viime kaudeksi Sotkamon Jymystä. Kankaanpään Mailan kasvatti on pelannut aiemmin Superpesistä myös kasvattajaseurassaan sekä Alajärven Ankkureissa.

– Villen erityisosaaminen lautasen äärellä on huippuluokkaa. Näen hänen kasvutarinan Topin kanssa samassa joukkueessa kohti parhaita pelivuosia hyvin realistisena, pelinjohtaja Huotari kommentoi.

– Aito sisäinen kilpailu pelipaikoista pitää nyt kanavoida koko joukkueen voimin tekemiseen. On työn aika.

Talvikaudella mukana on myös kolmas lukkari, kun Kannuksen Uran sopimuspelaaja Joona Iivonen, 21, vierailee JoMan talven leirityksillä. Iivonen pelasi viime kaudella Ykköspesistä Loimaan Palloilijoissa 11 ottelua ja Superpesistä Hyvinkään Tahkossa 12 ottelua.

– Tavoitteellinen toimintaympäristö kasvattaa jokaista ja siihen meillä on Villen, Joonan ja Topin kanssa erinomaiset mahdollisuudet.

Lisäksi linjapelaaja Konsta Saarilehto, 19, jatkaa JoMassa yksivuotisella sopimuksella.

Saarilehto debytoi viime kaudella Superpesiksessä ja pelasi JoMassa yhteensä 13 runkosarja- ja neljä pudotuspeliottelua. Näiden lisäksi Saarilehto pelasi poikien Superpesistä JoMassa ja miesten Ykköspesistä Puijon Pesiksessä.

Katso video!