Samuel Tirkkoselle 1+1-vuotinen jatkosopimus – "Erinomaiset fiilikset jatkosta Joensuussa"

Joensuun Mailan kasvatti Samuel Tirkkonen nähdään JoMa-paidassa myös kaudella 2025. Jatkosopimus sisältää option kaudesta 2026.

Joensuun Maila ja Samuel Tirkkonen, 22, ovat solmineet 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen. Kaudella 2019 Superpesis-miehistöön noussut Tirkkonen on mielissään jatkosta kasvattajaseurassaan.

– Erinomaiset fiilikset jatkosta Joensuussa. Alla on muutama hankala vuosi pitkän loukkaantumisen takia. Siitä on päästy nyt eteenpäin ja on entistä mukavampi jatkaa kohti tulevaa täydessä kunnossa, Tirkkonen kommentoi.

Armeijassa alkaneet selkävaivat pitivät miehen sivussa koko runkosarjan ajan kaudella 2023. Tirkkonen jakaa kiitosta fysiikkavalmentaja Teemu Leppämäelle, jonka opeilla vaivan kuntouttaminen eteni ja mies pääsi kaudelle 2024 pelikuntoon.

– Saimme esimakua loistavasta fysiikkavalmennuksesta ja olen innoissani, että saan aloittaa tulevaan kauteen valmistautumisen sata lasissa treenaten fysiikkaharjoittelun suhteen. Lisäksi pääsen tekemään kehittäviä lajiharjoitteita heti, kun lajitreenit alkavat.

22-vuotiaalla miehellä on vyöllään Superpesis-otteluita runkosarjassa 119 kappaletta ja pudotuspelejä 37 kappaletta. Palkintokaapista Tirkkoselta löytyy SM-kulta kaudelta 2019 ja SM-pronssi kaudelta 2022.

Kulunut kausi päättyi puolivälierissä Sotkamon Jymyä vastaan.

– Päällimmäisenä viime kaudesta jäi henkilökohtaisella tasolla käteen se, että pääsin terveeksi ja takaisin pelikuntoon. Nyt katseet on käännetty tulevaan kauteen ja kehittymiseen.

– Kunhan tässä on saatu tulevan kauden joukkueen palaset rakennettua yhteen, niin pääsemme tekemään hommia ja pitämään huolen siitä, että matka ei tyssää puolivälieräsarjaan ensi kaudella, Tirkkonen päätti.

Super-JoMa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Joni Nousiainen on tyytyväinen, että motivoinut JoMa-kasvatti jatkaa uraansa Joensuussa.

– Samuel on tehnyt ison työn laittaessaan itsensä kuntoon haastavan loukkaantumisen jälkeen ja on hienoa, että mies ei ole kadottanut motivaatiota vastoinkäymisiin. Ensi kaudella meillä on lupa odottaa hänen uutta tulemista kera huippusuoritusten, Nousiainen kommentoi.

"motivaatio työntekoa kohtaan ei ole ollut kertaakaan koetuksella."

ajankohtaista

JoMa-kapteeni Konsta Kettuselle kaksivuotinen jatkosopimus!

Joensuun Maila ja Konsta Kettunen ovat solmineet jatkosopimuksen, joka ulottuu syksyyn 2026.

Lue lisää