Pesäpallokauden aloitus siirtyy

Kauden 2021 ensimmäiset ottelut pelataan 28. toukokuuta.

Pesäpalloliitto on tehnyt päätöksen siirtää superpesiskauden alkua kolmella viikolla. Miesten ja naisten Superpesiksen avausottelut pelataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Suunnitellut runkosarjan ottelumäärät ja pudotuspelien rakenne pysyvät ennallaan.

– Toukokuun tilannetta ei kukaan pysty vielä tarkoin ennustamaan, mahdollisuus ainakin katsomorajoituksiin on olemassa. Pesäpalloliikkeessä on ajatuksena, ettei varsinkaan tyhjille katsomoille pelaaminen tule taloustilanteen kannalta kysymykseen, kommentoi Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta.

Pesäpalloliitto ja seurat haluavat toimia vastuullisesti huomioiden kaikki otteluiden toimijat sekä yleisön ja yhteistyökumppanit ottelutapahtumissa.

– Vastuu koronaviruksen pysäyttämisestä on meidän kaikkien yhteinen asia ja haluamme edetä asiassa terveys etusijalla. Uskomme, että tautitilanne kesää kohti paranee huomattavasti ja pääsemme avaamaan kauden toukokuun lopussa, kommentoi Super-JoMa Oy:n toimitusjohtaja Matti Lindholm.

Pesäpalloliitto seuraa jatkossakin tarkoin epidemian tilannekuvan kehittymistä ja viranomaisten tiedotusta. Siirrettyjen otteluiden pelipäivät julkaistaan 6.5.

– Meillä on viime kesältä hyvät kokemukset järjestää ottelutapahtuma turvallisesti ja vastuullisesti myös katsomorajoitusten osalta. Jatkamme valmistautumista pesäpallokesään normaaliin tapaan ja esimerkiksi kausikorttiasiakkaisiin kauden alun muutos ei vaikuta mitenkään, päätti Lindholm.