Mikko Korhonen jatkaa JoMan pelinjohtana – ”Hankala oli löytää syitä, että miksi en jatkaisi”

Joensuun Maila ja Mikko Korhonen ovat tehneet jatkosopimuksen, joka kattaa kauden 2022.

Pelinjohtaja Mikko Korhonen, 37, jatkaa joensuulaisten viuhkassa myös kaudella 2022. Korhonen aloitti JoMan pelinjohtajana kaudella 2020 ja jatkaa hyvillä mielin joukkueen peräsimessä.

– Kun jatkoa tarjottiin, niin hankala oli löytää syitä, että miksi en jatkaisi. Täällä on sujunut kaikki asiat erittäin hyvin. Homma toimii toimiston puolella ja joukkue on motivoitunut sekä kilpailukykyinen. Kyllä tässä ensimmäisen reilun vuoden aikana on päässyt vahva tunneside seuraan syntymään, Korhonen kommentoi.

Korhonen aloitti JoMan pelinjohtajana kaudella 2020.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Mikon työpanokseen JoMassa. Hän on intohimoinen ja moderni valmentaja, joka on maan kärkeä paitsi kentällä tapahtuvissa, myös sen ulkopuolisissa asioissa, kehuu Super-JoMa Oy:n toimitusjohtaja Matti Lindholm.

– Korhosen ja Sami Österlundin sopimusten myötä meillä on erittäin sitoutunut ja laadukas pelinjohtokaksikko lukittuna ainakin kahdeksi seuraavaksi vuodeksi.

Uudesta toimintaympäristöstä Joensuussa Korhonen on ollut mieleissään.

– Uuteen ympäristöön tultaessa kaksi vuotta on melko lyhyt aika. Nyt ensimmäisen vuoden jälkeen alkaa tuntemaan paremmin pelaajia, joukkuetta, seuraa ja koko yhteisöä, Korhonen sanoo.

– Minulla oli tavoitteena valmentajana oppia lisää johtamisesta sekä pesäpallosta. Koen, että olen hurjasti näistä asioista oppinut, mutta vielä on paljon opittavaa edessä. Täällä jos jossain on sellaiset puitteet ja ihmiset, jossa näistä asioista voi oppia lisää.

Niin Korhosen kuin JoMan toiveissa oli saada jatkosopimus aikaiseksi hyvissä ajoin ennen kauden alkamista.

– Vaikka kaikki fokus on nyt kaudessa 2021, niin kyllä minua kiehtoo olla mukana rakentamassa tulevaisuuden joukkueita ja seuran tulevaisuutta urheilutoimenjohtaja Sami Österlundin kanssa. Senkin puolesta on kaikkien etu, että asiat tehdään hyvissä ajoin.

Koronavirusepidemian myötä kauden aloitus siirtyi kolmella viikolla eteenpäin, mutta uuteen kauteen pelinjohtaja suuntaa luottavaisin mielin.

– Talvikauden aikana tuli totta kai yksi kaikille yllättävä muutos, kun pelaaja [Markus Tuikka] lähti. Se kuitenkin osoitti minusta joukkueen kypsyyttä käsitellä asioita ja katsoa eteenpäin. Pääsimme siitä hyvin eteenpäin.

– Talvella pelatut harjoitusottelut sujuivat joukkueelta hyvin ja niistä jäi hyvä fiilis. Vuosi sitten kevät oli koronan myötä täynnä kysymysmerkkejä, mutta nyt osaamme ennakoida paremmin viimevuotisten kokemus