Mikko Huotari JoMan pelinjohtajaksi

Uuden pelinjohtajan sopimus on kolmevuotinen.

Joensuun Mailan miesten Superpesis-joukkueen uusi pelinjohtaja on Mikko Huotari, 44. JoMan ja Huotarin tuore sopimus kattaa kaudet 2022–2024.

– Mikolla on erinomaiset ihmissuhdetaidot, laajat kontaktiverkostot ympäri Suomen ja erittäin hyvä näkemys 2020-luvun pesäpalloon, kommentoi JoMan toimitusjohtaja Matti Lindholm.

– Kartoitimme eri pelinjohtajavaihtoehtoja laajasti ja myös perinteisten kaavojen ulkopuolelta. Huotari nousi lopulta selkeäksi ykkösvaihtoehdoksi johtamaan Joensuun Mailan seuraavaa vaihetta ja vankistamaan seuran asemaa Suomen kärjessä.

Huotari on pitkän linjan pesäpallomies, joka voitti pelaajaurallaan kuusi Suomen mestaruutta ja yhteensä kahdeksan SM-mitalia. Pelinjohtajana hän on toiminut Superpesiksessä aiemmin kaksi kautta Kiteen Pallon viuhkassa vuosina 2015–2016.

Huotari siirtyy Joensuuhun Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtajan tehtävästä.

– Minusta elämässä pitää koettaa tehdä sellaisia asioita, joista tykkää, ja päätin, että tämä on sellainen tehtävä ja haaste, jonka haluan ottaa vastaan. Olen työskennellyt pesäpallon parissa monessa eri roolissa, mutta koen, että pelinjohtaminen on sellainen osa-alue, jossa en ole vielä löytänyt omaa parastani, Mikko Huotari kommentoi.

– Haluan oppia lisää ja tavoitteenani on ajaa tämän hetken huippupelinjohtajien etumatkan kiinni. Sitä kautta voin mahdollistaa pelaajien kehittymisen omassa ruudussaan Suomen kärkeen ja Joensuun Mailan menestymisen.

JoMa jäi päättyvällä kaudella yhdeksän välierävuoden jälkeen ensimmäistä kertaa neljän parhaan ulkopuolelle. Joukkue sijoittui lopulta viidenneksi, kun se taipui pitkässä puolivälieräsarjassa Sotkamon Jymyä vastaan voitoin 3–2.

– Joensuun Maila on seurana samassa tilanteessa kuin minä henkilökohtaisesti, eli uuden alussa. Uusi projekti käynnistyy keskusteluilla pelaajien ja valmennuksen kanssa.

– Keskustelujen ja tilastoiden tutkimisen avulla haluan selvittää asiat, joita ryhdymme käymään joukkuetasolla läpi. Luotan, että pelaajiltamme löytyy niitä määreitä, mitkä tulevat ohjaamaan tekemistämme jatkossa. Tätä kautta saamme ponnistettua sen ensimmäisen hypyn lankulta kohti oikeaa suuntaa.

Huotarin viimeinen työpäivä Pesäpalloliitossa on 25.10.2021 ja siirtyminen Joensuun Mailan pelinjohtajan tehtävään tapahtuu syksyn aikana.