Lukkariasiat kunnossa – Ukko Schroderukselle ja Seeti Surakalle pelaajasopimukset!

Joensuun Mailan lukkareina nähdään kaudella 2025 kaksi seuran omaa kasvattia.

Joensuun Maila on solminut pelaajasopimukset Ukko Schroderuksen, 18, ja Seeti Surakan, 23, kanssa. Schroderuksen sopimus on 2+1-vuotinen ja Surakan 1+1-vuotinen.

– Tulevien vuosien lukkaritilanteen suhteen meillä oli historiallinen tilanne edessämme. Meillä on käsissämme kaksi todella lahjakasta omaa kasvattia, jotka ovat kasvaneet hieman erilaisia polkuja Superpesiksen porteille, taustoittaa Super-JoMa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Joni Nousiainen.

– Pärjääminen Superpesiksessä vaatii laadukkaan lukkarin ja uskomme, että kiinnittämällä tässä kohtaa nämä kaksi eteenpäin pyrkivää ja kilpailuvietin omaavaa pelaajaa taistelemaan tuosta paikasta, tulemme myös sitä laadukasta lukkarointia näkemään.

Joensuun Mailan junioriputken kautta miesten sarjoihin noussut Seeti Surakka pelasi JoMa-paidassa kaudella 2020 kaksi ottelua miesten Superpesistä. Kauden jälkeen miehen tie vei Kuopioon ja Puijon Pesiksen Ykköspesisjoukkueeseen seuraavien vuosien ajaksi.

– Mukavat ja opettavaiset vuodet olivat Puijossa. Kuopiosta ennätti tulla toinen kotikaupunki ja sinne ennätin jo elämää rakentamaan, mutta kun tämä mahdollisuus aukesi, niin tähän oli ehdottomasti tartuttava. Sain alle hyviä pelivuosia ja koen, että kehityin pelaajana näiden vuosien aikana, kommentoi 1+1-vuotisen sopimuksen seuran kanssa kirjoittanut Surakka.

– Todella hyvällä ja innostuneella fiiliksellä palaan takasin Joensuuhun. Hienoa saada mahdollisuus lukkaroida Superpesiksessä kasvattajaseuran väreissä. Totta kai tavoitteena on auttaa joukkuetta ja palauttaa Joensuun Maila niihin peleihin, mihin se kuuluu.

Nousiainen on mielissään Surakan paluusta kasvattajaseuran paitaan.

– Seeti pelasi juniorivuodet Joensuussa ja on kypsynyt sen jälkeen Kuopiossa miesten Ykköspesiksessä. On mieltä lämmittävää nähdä tuo kasvu, mitä Kuopion vuodet on mieheen tehnyt. Nyt hän pääsee mittaamaan todellista tulosta kilpailutilanteessa Superpesiksessä.

Niin ikään JoMan junioripolun läpi kulkenut ja kaksi edellistä vuotta edustusjoukkueen harjoitusringissä mukana ollut Ukko Schroderus kirjoitti seuran kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen.

– Olen iloinen, että sain sopimuksen Joensuun Mailaan. Minulla on halu todistaa itselle ja myös kaikille muille, että pystyn olemaan mestaruutta tavoittelevan joukkueen lukkari tulevina vuosina. Olen katsonut kaikkia JoMan lukkareita ylöspäin ja ajatellut, että tuolle paikalle vielä toivottavasti jonain päivänä itse pääsen, kommentoi Schroderus.

Yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista lukkareista pääsi väläyttelemään taitojaan lautasen äärellä miesten peleissä Talvisuperissa ja Superpesiksessä, molemmissa yhden ottelun verran. Nyt edessä on uusi aikakausi ja kamppailu ykköslukkarin paikasta yhdessä Surakan kanssa.

– Meillä tulee olemaan Seetin kanssa hyvä kilpailutilanne, joka puskee molempia varmasti eteenpäin. Paras mies pelaa, se on joukkueen etu, päätti Schroderus.

Seuran puheenjohtaja Nousiainen kertoo, että ykköslukkarin paikan eteen on tehtävä kova määrä työtä.

– Ukko on käynyt JoMan junioriputken läpi, mutta miesten peleistä luonnollisesti kokemusta on toistaiseksi kertynyt vähemmän. Ukko on ikäluokkansa lahjakkaimpia pelureita ja nyt on aika taistella paikasta auringossa.

– Lukkarin paikan ottaminen vaatii edelleen molemmilta raakaa työtä ja heittäytymistä pesikselle. Uskomme siihen, että kaverit käyttävät tämän kilpailutilanteen hyödyksi ja tulemme näkemään tulevina vuosina laadukasta joensuulaista lukkarointia, päätti Nousiainen.

lukkariasiat kunnossa – katso video!

ajankohtaista

Iiro Nokkalan peliura ei jatku Joensuun Mailassa

Iiro Nokkalaa odottaa uudet haasteet pelaajauralla.

Lue lisää