Kiitos, Peni!

Urheilutoimenjohtaja Petri Pennanen siirtyy JoMasta uusien haasteiden pariin.

Joensuun Mailassa lukuisissa eri tehtävissä vuosien varrella työskennellyt Petri Pennanen lopettaa seuran palveluksessa tammikuun lopussa. Tällä hetkellä Pennanen on JoMassa urheilutoimenjohtaja.

– Kun syksyllä 2013 vastasin JoMan kutsuun, muistan ystäväni sanoneen ”leave it better than you found it.” Se on ollut vahva ohjenuora kaikkina näinä vuosina, Pennanen sanoo.

– Olen kiitollinen ja etuoikeutettu, että olen saanut valmentaa ammatikseni ja tehdä urheilujohtamista osaavassa ja kehittämistyöhön kannustavassa ilmapiirissä. Matkan varrella tavoitteita on saavutettu kentällä ja sen ulkopuolella, mutta silti merkittävin asia on ollut JoMa-yhteisö: muistoja ja ystäviä, jotka säilyvät lopun elämää ammatillisesta statuksesta huolimatta.

Pennanen palasi Joensuuhun kesäksi 2014, jolloin hän aloitti JoMan miesten edustusjoukkueessa valmentajana ja kakkospelinjohtajana. Valmennus- ja pelinjohtopolku huipentui viuhkan varressa seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen syksyllä 2018.

Himoitun SM-kullan jälkeen Pennanen on työskennellyt JoMassa urheilutoimenjohtajana.

– Vuonna 2021 JoMa ei ole vain Suomen paras pesäpalloseura, vaan myös yksi Suomen parhaista urheiluseuroista. Koen merkitykselliseksi sen, että voin siirtyä eteenpäin hyvillä mielin ja ilman dramatiikkaa. Seura on hyvissä käsissä ja uudet vastuunkantajat valmiina viemään soihtua eteenpäin.

– Mitä vilpittömin kiitos teille kaikille näinä vuosina mukana olleille!

Pennasen kädenjälki näkyy vahvasti JoMan nykyisessä organisaatiossa ja toimintatavoissa.

– Petri Pennanen on ollut yhtenä tärkeänä palasena luomassa nykyistä Joensuun Mailaa. Penillä on ollut suuri merkitys joensuunlaisen pelitavan ja -identiteetin luomisessa sekä laajemmin koko lajin ulkopelaamisen uudistamisessa, Super-JoMa Oy:n hallituksen jäsen Ari Mononen kehuu.

– Samaan aikaan Penin kova vaatimustaso ja ammattitaito ovat nostaneet JoMan valmennus- ja junioriorganisaation uudelle tasolle. Tämän työn hedelmät alkavat nyt näkyä joensuulaisen junioripesäpallon menestyksenä ja omien kasvattien nousuna miesten ja naisten edustusjoukkueisiin.

Pennanen aloittaa 1. helmikuuta Itä-Suomen Liikuntaopisto Oy:n toimitusjohtajana.

– On hienoa, että voimme auttaa ihmisiä eteenpäin työelämässä ja laajemmin elämässä. Tämä nostaa urheiluseurojen arvostusta myös työnantajina.