Justus Niemeläinen JoMaan – ”Mukava palata kasvattajaseuran paitaan”

Lainapestillä Siilinjärven Pesiksessä kauden 2021 pelannut Justus Niemeläinen palaa Joensuun Mailaan 2+1-vuotisella sopimuksella.

Joensuun Mailan junioripolun oma kasvatti Justus Niemeläinen, 19, palaa vuoden mittaisen lainapestin jälkeen takaisin Joensuuhun 2+1-vuotisella pelaajasopimuksella. Siilinjärven Pesiksessä debyyttikauden pelannut Niemeläinen urakoi 35 ottelua runkosarjan ja alempien pudotuspelien ottelut yhteenlaskettuina.

– Mukava oli pelata koko kesä kovia pelejä Siilinjärven Pesiksen paidassa. Kyllä ennen kaikkea se pelaaminen kehitti eniten minua pesäpalloilijana kauden aikana, kommentoi Niemeläinen.

Nyt edessä on uusi sivu uralla, kun Niemeläinen pääsee pukemaan ylleen JoMan paidan miesten Superpesiksessä.

– Todella hyvät fiilikset sopimuksesta JoMan kanssa. On mukava palata kasvattajaseuran paitaan. Joukkue näyttää hyvältä ja on täynnä taitoa sekä osaamista. Mahdollisuudet ovat kyllä kaikkeen.

Ulkopelissä Niemeläinen pelaa kopparina ja sisäpelissä nopeajalkainen mies on totuttu näkemään etenijän roolissa. Kuluneella kaudella mies löi runkosarjassa 0+5=5 juoksua ja toi kahdeksan. Kärkilyöntejä kertyi 72 kappaletta.

Tulevaa kautta mies odottaa innoissaan.

– Odotan innolla pääsyä pelaamaan Kerubi Stadionille kotijoukkueen paidassa, upean kotiyleisön edessä, päätti Niemeläinen.

Niemeläinen tuo joukkueeseen laajuutta ja nuorta virtaa. Pelinjohtaja Mikko Huotari näkee nuoressa miehessä pelurin luonnetta.

– Justus on niitä pelaajia, jonka lahjakkuus on kiistaton ja potentiaali kasvaa päivä päivältä. Enkä kyllä pistä pahakseni, että tykkää pelaamisesta. Semmoisille kavereillehan taitaa olla ihan oma nimityskin, pelurit.

katso video!