JoMa kukisti Koplan – ”Hurjan kypsää ulkopeliä”

Joensuun Maila mainio hallipelivire sai sunnuntaina jatkoa, kun Kouvolan Pallonlyöjät kaatui numeroin 2-0 (2-0, 4-1).

Joensuun Maila jatkoi sunnuntaina siitä, mihin perjantaina Kiteen Palloa vastaan jäi. Joukkueen ulkopeli oli lukkari Ville Väliahon johdolla rautaista ja sisäpeli kehittyi ottelun edetessä.

– Hurjan kypsää ulkopeliä. Siitä täytyy olla jopa todella yllättänyt. Yksittäisiä juttuja pyörähtää tietysti omassa päässä, että tuo ei mennyt hyvin, mutta sellaisia oli todella vähän, kommentoi JoMan pelinjohtaja Mikko Huotari.

Ensimmäisellä jaksolla juoksuja odoteltiin aina neljänteen vuoropariin saakka. Aloittavalla vuorolla tilanne rakentui Patrik Wahlstenille, joka sivalsi pallon keskisaumaan ja kotiin juoksi Konsta Kettunen. Tilanne jatkui ja lyömään asteli Topi Hurskainen, jonka keskipomppu kotiutti Elmeri Liedon.

JoMa nollasi KPL:n tasoittavalla vuorolla ja jaksovoitto kirjattiin joensuulaisille numeroin 2-0.

– Tyytyväinen olo on. Meidän joukkueellamme ja valmennuksella oli hyvä olla. Ennemmin tai myöhemmin se tuottaa positiivista sinne kentälle, pohti Huotari.

Toiselle jaksolle JoMa sai mieluisan startin, kun heti ensimmäisen vuoron tasoittavalla joensuulaiset painelivat 3-0-johtoon. Juoksujen lyöjinä Lieto, Wahlsten ja Hurskainen.

Vierailijoiden sisäpeli takkusi varsinkin kotiutusten osalta. Kouvolalaiset pääsivät tuulettamaan illan ainokaistaan toisessa vuoroparissa, kun Matti Latvala kotiutti Patrik Vartaman.

Kolmannessa vuorossa Wahlsten onnistui vielä kertaalleen, kun mies kotiutti kakkossaumalyönnillä Kasperi Hämäläisen.

– Tänään oli ihan hyvä päivä. Kupperin kanssa on vielä hieman tekemistä, mutta saumalyönnit ovat hyvin kepissä tällä hetkellä, kommentoi lyöjätykki Wahlsten.

JOMA TV: Wahlstenin mietteet ottelun jälkeen

JOMA TV: Mikko Huotari kommentoi onnistunutta halli-SM-viikonloppua

katso matsin kuvakooste