JoMa kaatoi KPL:n kesäkauden avauksessa

Kauden ensimmäinen harjoitusottelu päättyi Joensuun Mailan 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-2)-voittoon Kouvolan auringon alla.

Kauden ensimmäisestä harjoitusottelusta Kouvolan uudistetulla kentällä ei muodostunut suurta juoksujuhlaa, vaan ulkopeli oli tarkkaa molemmin puolin läpi ottelun.

Joensuun Maila onnistui avausjaksolla kertaalleen, kun Aleksi Rautiainen sivalsi pallon kakkosjatkeelle ja kotiin riensi Topi Hurskainen.

Joensuulaiset pelasivat ulkokentällä vakuuttavasti, eikä kotijoukkue päässyt iskemään ensimmäisellä yhtään juoksua. Eritoten ulkopelissä loistivat lukkari Ville Väliaho ja etumies Iiro Kuosa.

–Räpylässä suorittaminen oli varmaa ja pelasimme ensimmäisen jakson ehjästi, kommentoi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Osat vaihtuivat toiselle jaksolle

Kotijoukkue KPL piristyi toiselle jaksolle ja onnistui sekoittamaan joensuulaisten sisäpeliä useammassa vuoroparissa tehokkaasti. Joensuulaisten tilannemäärä jäi pieneksi ja kouvolalaiset pääsivät ratkaisemaan jakson Toni Kohosen kolmosrajapuhkaisulla.

–Meillä oli etenkin sisäpelissä tänään pelaamattomuudesta johtuvia taktisia ja teknisiä virheitä, mutta purimme nollaa aika hyvin ja päälyöjät pääsivät tilanteisiin.

Litmanen ratkaisi kotiutuslyöntikilpailussa

Supervuoroparissa ei onnistumisia mailan varressa nähty, joten edessä oli kotiutuslyöntikilpailu. KPL aloitti sisävuorolla, jossa JoMa onnistui nollaamaan kotijoukkueen yritykset.

Ottelun ratkaisu nähtiin heti JoMan ensimmäisessä kotiutuslyöntiparissa, kun Henri Litmanen niittasi voittojuoksun joensuulaisille. Harjoituksen vuoksi JoMa takoi loputkin parit kotiin voiton ratkettua. Lopuista pareista 0-2-juoksun onnistui lyömään Iiro Kuosa.

Harjoitusottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina, jolloin Joensuun Maila kohtaa paikallisvastustaja Kiteen Pallon Rantakentällä. Ottelu alkaa klo 16.00.

–Pelejä tarvitaan ja meillä tulee tasaiseen tahtiin viikon välein harjoitusotteluita, joissa pääsemme pelaamista pureskelemaan. Pelirutiinia on kuitenkin hankala toteuttaa pelkästään harjoituksissa ja fyysiseen kuormaan pitää totuttautua vain pelaamalla, päätti Korhonen.