JoMa jälleen KiPaa vahvempi

Joensuun Maila kaatoi Kiteen Pallon supervuoroparin jälkeen lukemin 2-1 (4-0, 1-3, 3-1).

Hallikauden kolmas paikalliskamppailu käynnistyi kotijoukkue JoMan komennossa, kun jokerikaksikko Patrik WahlstenAleksi Rautiainen onnistui viemään kotijoukkueen 2-0-johtoon toisessa vuoroparissa.

Seuraavassa sisävuorossaan JoMa onnistui myös kahdesti. Ensin Henri Litmanen sivalsi pallon vastustamattomasti kakkosjatkeelle ja perään Rautiainen niittasi pallon KiPa-koppari Lassi Vasaraisen eteen 4-0-juoksun arvoisesti.

JoMa onnistui pitämään avausjaksolla KiPan sisäpelin tehokkaasti kurissa, eikä vierasjoukkue päässyt iskemään yhtään juoksua.

KiPa piristyi toiselle jaksolle

Tauon jälkeen Joensuu Areenan nurmella nähtiin piristynyt vierasjoukkue. Ensimmäisessä vuoroparissa KiPa rakensi palottoman ajolähdön Sami Partaselle, jonka kakkosrajanäpy puri JoMan ulkokenttään. Tilanteesta seurasi myös harhaheitolla syntynyt 2-0-juoksu.

Partanen onnistui myös toisessa vuoroparissa ja vieraat johtivat 2-0.

JoMa ei saanut hyökkäystä päälle ja sisäpeli ei toiminut ollenkaan ensimmäisen jakson tapaan. Joensuulaisten toisen jakson ainokaisen iski neljännen vuoroparin tasoittavalla Topi Hurskainen.

Tuuri JoMan puolella supervuoroparin ratkaisussa

Supervuoropari alkoi JoMan osalta pirteästi. Rautiainen asteli lyömään ajolähtötilanteeseen, eikä mies jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Mies iski pallon varmuudella kakkosjatkeelle ja kotiin riensi Konsta Piironen.

Ajolähtö jatkui Wahlstenin lyöntivuorolla. Lyöjätykki tälläsi pallon kolmosrajaan, jossa KiPan Jarkko Matikka onnistui pysäyttämään pallon räpylällään. Pallo kuitenkin jatkoi matkaa kohti katsomorakenteita ja kun Matikka ei pitänyt kiirettä pallon perään, päätyi peliväline katsomon alle ja JoMa siirtyi 3-0-johtoon.

Tasoittavalla vuorolla KiPa onnistui kertaalleen Samu-Kalle Varosen toimesta.