Joensuun Maila tähtää edelläkävijäksi

Tulossa Tähtiseura, digiloikka ja Valmentaja-akatemia.

Joensuun Maila -yhteisö ottaa vuonna 2021 isoja askelia. Superpesiksen mies- ja naisjoukkueiden toiminnasta vastaava Super-JoMa Oy ja junioritoiminnasta vastaava Joensuun Maila ry haluavat olla edelläkävijöitä sekä ammattiurheilussa että junioritoiminnassa - ja nimenomaan yhdessä.

– Vaikka meitä on seura, osakeyhtiö ja vielä lisäksi Joensuun Pesäpallon tukisäätiö, teemme tiivistä yhteistyötä ja olemme yhtä Joensuun Mailaa, MeijänJomaa, hiljattain valittu seuran uusi puheenjohtaja Jonne Martikainen sanoo.

– Olemme yksi seura ja yksi konserni, jonka toiminta perustuu yhteisöllisyyteen ja vastuullisuuteen, osakeyhtiön toimitusjohtaja Matti Lindholm jatkaa.

Työn alla on monia isoja Joensuun Maila -yhteisön toimintaa uudistavia asioita. Seura osallistuu Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelmaan, jossa kehitetään toimintaa ja sitä arvioivat ulkopuoliset toimijat. Tavoitteena on saada juniori- ja aikuisurheilun Tähtimerkki syksyllä 2021.

Seuratoiminnan johtamisessa, viestinnässä ja valmennuskoulutuksessa otetaan valtavaa digiloikkaa SeeMe –hankkeen kautta. Kolmen joensuulaisen seuran kanssa yhteistyössä toteutettava seuratoimijoiden digitaalinen alusta on uutta koko urheilumaailmassa.

Juuri julkaistun Valmentaja-akatemian avulla seuran valmennusta kehitetään ammattimaiseksi ja luodaan tuleville huippuvalmentajille uusi malli, jossa valmennuskoulutuksen pääsee aloittamaan suoraan, oppisopimuksella palkattuna ammattivalmentajana.

– Tavoitteena on mahdollistaa laadukas ja ammattimaisesti johdettu urheiluharrastus mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle. Tarjota samaan aikaan sekä liikunnan iloa että menestyksen mahdollistava pelaajapolku huipulle saakka, puheenjohtaja Martikainen linjaa.

Kehittämisen mahdollistaa Joensuun Mailan hyvä taloustilanne.

– Talouden on oltava kestävällä pohjalla jatkossakin eikä se voi olla kiinni pelkästään urheilupuolen menestyksestä. Siksi olemme ottaneet mukaan urheilua tukevia liiketoimintoja kuten tapahtumatuotantoa, toimitusjohtaja Lindholm kertoo.

Sekä Joensuun Maila ry:n että Super-JoMa Oy:n johdossa on tapahtunut hiljattain henkilövaihdoksia. Seuran puheenjohtajan lisäksi vaihtui kaksi muuta johtokunnan jäsentä ja osakeyhtiön hallitukseen tuli kolme uutta jäsentä.

Super-JoMa Oy:n uusi hallitus:

Puheenjohtaja Joni Nousiainen

Jäsenet: Ari Mononen, Harri Broman, Johanna Varis, Arttu Käyhkö ja Petja Vuojärvi

Joensuun Maila ry:n uusi johtokunta:

Puheenjohtaja Jonne Martikainen ja varapuheenjohtaja Tomi Turunen

Jäsenet: Jutta Surakka, Aarne Tiainen, Antti Remes, Jaakko Hirvonen, Marko Kakkonen, Henri Lomu, Ville Moilanen, Marko Räty ja Sami Hirvonen

Lisätietoja:

Joensuun Maila ry:n puheenjohtaja Jonne Martikainen, puh. 050 505 6990

Super-JoMa Oy:n toimitusjohtaja Matti Lindholm, puh. 040 848 6252