Elmeri Lieto JoMaan – ”Hienoa päästä Joensuun Mailan kaltaiseen organisaatioon”

Joensuun Maila ja Elmeri Lieto ovat solmineet 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen.

21-vuotias Elmeri Lieto siirtyy Seinäjoen JymyJussien riveistä Joensuun Mailaan. Kaudella 2016 16-vuotiaana miesten Superpesiksessä debytoinut Lieto on pelannut urallaan 164 runkosarjan ottelua ja 15 pudotuspeliottelua.

– On hienoa päästä Joensuun Mailan kaltaiseen organisaatioon ja saada mahdollisuus näyttää oma osaaminen täällä, kommentoi Lieto.

– Joensuu on ollut aina sellainen paikka, mihin on hienoa tulla pelaamaan myös vierasjoukkueen paidassa. Yleisöä on paljon ja meininki on hyvä. Odotan innolla tulevaa kesää.

Sisäpelissä Lieto on pelannut vaihtajakotiuttajana ja ulkopelissä polttolinjassa. Lyötyjä juoksuja Superpesiksessä on kertynyt 6+64=70, tuotuja 85 ja kärkilyöntejä 466 kappaletta.

Vuosina 2019 ja 2021 Itä-Länsi- arvo-ottelussa pelannut Lieto odottaa innolla uuden joukkueen tapaamista.

– Varmasti pieni jännitys tulee, kun pääsee ensimmäistä kertaa uuden joukkueen näkemään. Uskon, että kovaa tullaan menemään harjoituskaudella ja ensi kesänä.

Joensuun Mailan pelinjohtaja Mikko Huotari on mielissään Liedon sopimuksesta.

– Elmeri on yksi meidän pelaajistamme, jolla täysin realistiset mahdollisuudet nousta aivan valtakunnan kärkipelaajaksi. Kyseessä on energinen persoona, joka sopii senkin puolesta ryhmään hyvin. Heti ensimmäisissä viesteissä lentelivät hauis-, hymynaama-, ja nyrkkihymiöt.

– Tällaisen kaverin kanssa on etuoikeus lähteä tekemään yhdessä pesäpallon 100-vuotisjuhlavuotta Joensuussa.

Katso video!